logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

lélek

Mi a vallás?

A vallásról több defínició is született. Ennek ellenére nagyon nehéz megfogalmazni mi a vallás, a legtöbb esetben ugyanis csak körülírásokkal találkozhatunk. Cikkünkben megkíséreljük  lényegi szempontból meghatározni a vallás mibenlétét. Ezáltal pontosabb képet kaphatunk, mintha csak általános megállapításokra támaszkodnánk.

A lélek nyugalma

„Mi ijeszthet, ha lelked nyugodt?"– kérdezi Márai Sándor író, költő, zsurnaliszta a Füves könyv egyik írásában. Az író szerint három nagy ellensége, akadálya van a lélek nyugodságának: a hiúság, a kéjvágy és a kapzsiság. Sosem elég az elismerésből, a gyönyörből, illetve a birtoklásból – fontosnak tűnő dolgok látszólagos birtoklásából. Ha ezeken úrrá leszünk, lelkünk szabad lesz és visszaszerezhetjük valódi nyugalmunkat is...

A lélek rejtett kincsei

Sivaráma Szvámi, vaisnava teológus, magyarországi krisna-tudatA Lélek Rejtett Kincsei kultúra és életmód klub következő, január 5-i alkalmának vendége  Sivaráma Szvámi, vaişņava teológus, a magyarországi krisna-tudatú hívek vezető lelkésze, aki "Ki vagyok én?"- címmel a lélek mibenlétéről tart előadást a Védákban található tanítások alapján. Minden érdeklődőt szerettel várnak!

Tartalom átvétel