logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

természetvédelem

Gyermekek és állatok (1.)

kutya és kislány, gyermekek és állatokGyerekek és állatok kapcsolata mi más lehetne, mint különleges? Nem véletlenül jelenítik meg sok helyen a kicsiket és kedvenceinket úgy, mint akik a számunkra már láthatatlan dolgok látói. Alábbi cikkünkben erről olvashatnak, valamint az állatokkal való különleges kommunikáció formáiról, lehetőségeiről. Szó esik félelemről, szeretetről, amelyek az állatok előtt nem maradhatnak titokban, valamint született képességről és a gyerekkorban megalapozott állatok iránti szeretetről, amely még idejekorán a lélekbe ivódik.

Légtisztító növények

szobanövényekA hideg időszakban sokat tartózkodunk zárt helyen, keveset vagyunk a szabadban, a friss levegőn.  Nyáron is fontos, de  télen még fontosabb,  hogy a lakásban légtisztító növényeket tartsunk.  Ilyenkor kevesebbet nyitjuk ki az ablakokat szellőztetni, a fűtéskor szárazabb lesz a lakás levegője,  így szükségünk van egy kis "rásegítésre". Cikkünkben néhány gyakoribb szobanövény helyes ápolását mutatjuk be.

Vigyázzunk rájuk!

állatvédelem, állattartás, kutya, tél,

Ha fagy, ha enyhe az idő, a tél igazi megpróbáltatást jelent kedvenceink számára. Idült, mozgásszervi betegségben érintett, szívbajokkal küzdő, frontérzékeny állatainkra fokozott figyelmet kell fordítanunk, mert a tünetek felerősödhetnek.
 

Az év természetfotói

Tányérajkúak, Az Év Természetfotója 2013, Máté BenceIdén is kiírták Az Év Természetfotósa című pályázatot természeti környzetünk értékeinek bemutatására. A díjnyetes alkotás Máté Bence Tányérajkúak című képe lett. A természetfotós ezzel a munkájával negyedszerre nyerte el Közép-Európa legrangosabb természetfotós díját. A versenyre 307 pályázó 3822 képpel nevezett, a legszebb pályaműveket a Magyar Természettudományi Múzeumban láthatjuk január 27-ig.

A lekvárhoz való jog

füge„A lekvárhoz való jog” mottóval kezdtek aláírásgyűjtésbe Bécsben.  A kezdeményezők azt szeretnék elérni, hogy a közterületeken újonnan telepített fák legalább tíz százaléka gyümölcsfa legyen, és bárki ehessen a termésükből. A lekvár-aktivisták szerint a közösségi gyümölcsök nemcsak igazi ízbombák lennének, de ingyenes táplálékforrás is, amit ráadásul nem kell szállítani sem.

Tartalom átvétel