logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Utazás

PozsonyPozsonyi kirándulás

 

Királyok fővárosa

 

tovább >>

KubaKubai körutazás 

 

Havannától Varaderóig

 

tovább >>

tengerparti esküvő CancúnbanÁlomesküvő a tengerparton

 

Divat egzotikus helyszíneken esküdni

 

tovább >>

A firenzei dómBarangolás Itáliában (2. rész)

 

Bologna és Firenze

 

tovább >>

Vác, I. Géza király szobraVáci mozaik

 

A Dunakanyar egyik legszebb városában jártunk

 

tovább >>

Ráckevére látogattunk. A hangulatos kisváros egyre népszerűbb a kikapcsolódásra, pihenésre vágyók körében. Nyáron a Duna jelenti a legfőbb vonzerőt, ha hidegebbre fordul az idő, az itt található különleges wellness hotelben regenerálódhat testünk-lelkünk, vagy a város kulturális programjai, a híres piac, kis kocsmák, a régi szerb templom, a Savoyai-kastély nyújthatnak változatos látnivalót, szórakozást. 

A pozsonyi várSokan, ha utazás kerül szóba, messzi tájakra gondolnak, megfeledkezve arról, hogy  közvetlen közelünkben is temérdek gyönyörű város és látnivaló akad. Ilyen úti célok közé sorolhatjuk Pozsonyt is, az 1993-ban létrejött Szlovákia fővárosát, a hajdani magyar királyi koronázó várost, ahol 1848-ban az első független magyar kormány is megalakult. Németek, magyarok és szlovákok kézjegyét viseli magán a város, a számtalan kulturális emlék mellett azonban érdemes időt szakítani a helyi konyha jellegzetességeire is: a haluskára vagy a sztrapacskára. Utunk során felkerestük a Duna és a Morva folyó találkozásánál fekvő gyönyörű dévényi várat is. Tartsanak velünk! 

Hong KongAz egykori brit gyarmat ma szupermodern és hagyományőrző, nemzetközi, mégis eredeti kínai. Hongkong megtestesíti mindazt, amit a Távol-Keletről gondolunk. Hömpölygő tömegek az utcákon, autóbuszok zaja, kipufogógáz, ég felé törő felhőkarcolók, paloták, templomok, ugyanakkor zöldellő hegyek, parkok, folyók és tenger, kulináris élvezetek. Filléres tésztaleves és a legdrágább ételkülönlegességek. Végletes ellentéteket találunk, ha ellátogatunk ebbe a milliós nagyvárosba.

 

Gömörszőlős, a lankák, völgyek között megbúvó kis falu sokáig olyan volt, mint a magyarországi falvak nagy többsége. A népesség elöregedett, a fiatalok elmentek, a mezőgazdaság tönkrement, a jövedelemforrások megszűntek. Ám Gömörszőlős mégsem tipikus falu. Itt úgy kezdtek el valami egészen újat, hogy közben nem felejtik el a régit sem. 

A rovat fórumának témái

Itt a fórum rovatának témáit láthatja. Szóljon hozzá, vagy hozzon létre új témát a rovat fórumában!

Téma címe Létrehozás dátuma Utolsó hozzászólás dátuma Utolsó hozzászóló felhasználó
Ami a prospektusokból hiányzik 2011.09.18. 2011.09.18. - 20:54 Szerkesztő

Marco Polo Hostel, Budapest, PR, reklám, ismertség, utazás, turizmus, szálloda, utazás                                                                                             Hirdetés