logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

A barokk varázsa

Győr, barokk esküvő 2011Varázsos barokk

Háromszáz éves időutazást tehetnek azok, akik augusztus második hétvégéjén ellátogatnak Győrbe. Augusztus 12-14 között egyedülálló rendezvénysorozatot szerveznek a barokk jegyében. Vásári komédia, koncertek, fáklyás felvonulás, előadások, jelmezbál várja az érdeklődőket, az események fénypontja pedig egy igazi barokk esküvő lesz, amelyen száz fehér galambot repítenek majd a levegőbe.

Ki ne álmodott volna gyermekkorában arról, hogy majd hatalmas, hetedhét-országra szóló lakodalma lesz, olyan, mint a mesében?
Augusztus második hétvégéjén egy pár álma megvalósul Győrben: a város látványosságaként igazi barokk esküvőt rendeznek egy több napos barokk mulatság megkoronázásaként.
Hogy a "násznép" is jól érezze magát: augusztus 12-től három napig több történelmi barokk helyszínen (Győr barokk belvárosában, a Széchenyi téren és a Víziszínpadon) szórakozhatnak a résztvevők: barokk koncertek, vásári komédiások, mutatványosok, színi előadások, jelmezbál várja őket, 13-án, szombaton pedig kezdetét veszi a világraszóló lakodalom a Víziszínpadon.
        
barokk esküvő, Győr 2011A Barokk Esküvő ceremóniája kivételes élménnyel szolgál annak a párnak, aki családtagjaival együtt vállalja a jelmezes szereplést, illetve a rendezvénnyel járó nyilvánosságot.
Minden évben csak egy párt illet meg ennek a különleges házasságkötési szertartásnak a kiváltsága, akiket a rendező intézmény választ ki különböző szempontok alapján a több száz jelentkező közül. 
Az esküvő előestéjén a vőlegény a menyasszonyt szerenáddal köszönti, majd másnap kétszázötven tagú, barokk ruhás násznép kíséri hintójukat a belvároson át az esküvő helyszínére, a Víziszínpadra.
Ott kérnek áldást szüleiktől, majd örök hűséget esküsznek egymásnak a főúri pompát idéző környezetben. A menyasszony fejéről a koszorút a vőfély karddal emeli le, óva intve ezzel az arát a hűtlenkedéstől. Végül a szerelem jelképe, száz fehér galamb repül a magasba,s a fáklyás felvonulás után kezdetét veszi a hamisítatlan barokk lakodalom.
A rendezvénysorozat vasárnap este Barokk Bállal zárul, amelyn több, mint kétszáz fő vesz részt igazi barokk stílusú öltözékekben.
 
Bővebb információ: www.gyor.hu