logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Alejandro Vela újra Budapesten

Alejandro Vela újra Budapesten

Alejandro Vela mexikói zongoraművész Magyarországon, Budapesten koncertezikAz Óbudai Társaskörben ad koncertet a világhírű mexikói zongoraművész

Két év távollét után újra hazánkba érkezik a briliáns játékú mexikói zongoraművész, Alejandro Vela. Február 27-én, pénteken este 7 órától kedvenc magyarországi helyszínén, az Óbudai Társaskörben koncertezik Granados, Rahmanyinov, Lecuona és Ginastera műveket szólaltatva meg.
 
Alejandro Vela a hazai komolyzenét kedvelő közönség kedvence. Könnyed, mégis erőteljes játéka mindannyiszor elbűvöli a hallgatóságot. Az Ismertség Magazin olvasóinak nem kell őt bemutatni, hiszen évek óta figyelemmel követjük pályafutását. A tengerentúlon kívül az utóbbi években rendszeresen hívják ázsiai országokba; Kínában, Japánban hatalmas rajongói tábora van. Európai körútjai során, amikor csak teheti, ellátogat Magyarországra, ahova családi kötődés is fűzi. Az ifjú művész a közelmúltban egy CD kiadásával is megörvendeztette közönségét. 
A most hallható koncerten Granados és Rahmanyinov művek mellett itthon kevésbé ismert latin-amerikai szerzők darabjait mutatja be. Így a kubai Ernesto Lecuona dalait, és az argentin Alberto Ginestra egy szonátáját.
 
Műsor:
 
Granados: A szerelem és a halál
Rahmanyinov: Öt prelűd, op. 23
 
***
Lecuona:
Noche azúl
Córdoba
La Comparsa
Gitanerías
Malagueña
Ginastera: Szonáta, op. 22/1 (Allegro marcato, Presto misterioso, Adagio molto appassionato, Ruvido ed ostinato)
 
Helyszín: Óbudai Társaskör, Nagyterem.
Cím: 1036 Budapest, Kiskorona utca 7.
 
Belépőjegy: 1200 Ft, senior és diákjegy: 600 Ft
www.ismertseg.hu
 

Kapcsolódó cikk:

Harmóniában. Alejandro Vela zongoraművész világa >>