logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Az alakformálás Mekkája

Az Ismertség Magazin ajánlásával!

Az alakformálás Mekkája

Sandy Hypoxi Alakformáló SzépségstúdióA Sandy Alakformáló Szépségstúdióban jártunk

Modern alakformáló gépek, vidám, barátságos hangulat, profi szakemberek, stílusos stúdió: egy olyan kis ékszerdoboz a 14. kerületi Tábornok utca mélyén, ahova örömmel járunk szépülni, mi, nők.
 
Egyre több ismerősöm esküszik az alakformáló gépekre: nem kell mást csinálni – mondják- csak ráállni egy gépre, netán tekerni, és a gép néhány kezelés alatt eltünteti a felesleges zsírpárnákat, rugalmasabb, feszesebb tónusú bőrt varázsol nekünk. Hogy a saját szemünkkel lássuk a csodát, ellátogattunk Héring Rita zuglói szépségstúdiójába, aki nagy szakértelemmel avatott be minket a különféle alakformáló kezelések világába.

A kezdetek

– Eredetileg kozmetikus vagyok, de emellett egy alakformáló stúdióban is dolgoztam – mesélt pályájáról Héring Rita, a szépségstúdió vezetője.
– A család és a gyereknevelés miatt szakmai karrierem egy időre háttérbe szorult, majd úgy döntöttem: önálló szépségszalont nyitok. Ám a hagyományos kozmetika helyett az alakformáló kezelésekben láttam fantáziát: a szépségpiac alapos átvizsgálása után beszereztem egy Hypoxi edzőgépet, amit nagyon hasznosnak tartok, és én is rendszeresen használok. A Hypoxira alapozva tavaly nyáron indítottam el saját vállalkozásomat, ami azóta szépen fejlődik, bővül  – beszélt a kezdetekről Rita.
De lássuk a medvét!

A nők kedvence, a Hypoxi trainer

Hypoxi alakformáló gép, Hypoxi trainer, Sandy  Alakformáló Stúdió

– A Hypoxi trainer egy vákuumkamrába rejtett kerékpár, ahol a zsírégető edzést biciklizéssel kell végezni – mutatja Rita.
– Alapvető elve, hogy a kevésbé jó vérellátású területeken a vérkeringést felpezsdíti, és ezzel egyidejűleg zsírégető edzést végeztet.
A kezelés előtt az alakjukat tökéletesíteni vágyók kapnak egy pulzusmérőt. Személyre szabottan életkornak megfelelően megállapítunk egy zsírégetési pulzustartományt. Fontos, hogy ebben a megállapított tartományban maradjunk. Ha átlépünk, a gép leszabályozza a beállított programot – mondta a szakember.
– A Hypoxi kezelés időtartama 30 perc, ami egy könnyű, zsírégető edzés, amire kétnaponta érdemes eljárni. A hagyományos edzés-módszertani felfogás szerint 20 perc folyamatos, közepes intenzitású mozgás után indul be a szervezetben a zsírégetés, ám ez a vákuum hatására már 4-5 perc környékén elindul, és 25-30 perc környékén éri el a maximumát. A keringés fokozódásának hatására emelkedik a problémás testtájak szöveteinek hőmérséklete. Amennyiben az edzést a legmagasabb hőmérsékleten hagyjuk abba, akkor a szervezet nem lép ki a zsírégető üzemmódból és további 6-8 órán keresztül magasabb szinten üzemel a zsíranyagcsere, mellyel az edzés alatt elégetett zsírsavaknak megfelelő mennyiségű további feleslegtől szabadulhatunk meg. Mivel a kezelés során végzett mozgás legtöbbször közepes intenzitású (közben a pulzus a maximális pulzusérték 65-70%-a), ezért igen jó hatásfokkal égeti a zsírt.
 
Sandy Hypoxi Alakformáló SzépségstúdióMindez akkor a leghatásosabb, ha betartunk pár szabályt. A Hypoxi tréning előtt egy-másfél órával ajánlatos összetett szénhidrátokat fogyasztani, hogy a szervezetnek legyen energiája zsírt égetni. A kezelés után legfeljebb két-három órával később ajánlott az étkezés, ami lehetőleg magas fehérje tartalmú ételekből álljon. A Hypoxi kezelés mellett egyéb sport nem szükséges, főleg ne kezdjünk megerőltető, súlyzós edzésbe a Hypoxi tréning alatt. Izomnövelés és zsírégetés együtt nem működik – hívta fel a figyelmet a szalon vezetője.

Presszoterápia, infraszauna, szolárium 

presszoterápia, Sandy Alakformáló Szépségstúdió, Zugló Rita terve a nyárra megvalósult, majd a szépségstúdiót sikerült bővítenie egy újabb Hypoxi trainerrel, egy infra szaunával, egy szoláriummal és egy presszoterápiás géppel.
 
– A presszoterápia, azaz nyomásterápia olyan mechanikus, légnyomáson alapuló nyirokmasszázs terápiás módszer, amely aktiválja a vérkeringést, stimulálja a szöveti nedvek felszívódását és elvezetését a szervezet szűrőinek irányába, segíti a mérgek távozását – ismertette Héring Rita.
– Hasznos a visszerek és nyirokpangás megelőzésében, támogatást nyújt a cellulit és túlsúly kezelésében. Tökéletes kiegészítője kavitációs és egyéb alakformáló kezeléseknek, mivel segíti az elfolyósított zsír kiürülését a nyirokrendszeren keresztül. Növeli a kezelések eredményességét és jó hatással van az egész szervezetre – tudtuk meg.
 
EMS kezelésA stúdióban lehetőség nyílik turmalinos infraszauna használatára, EMS kezelésre, testtekercselésre, végleges zsírbontás és bőrfeszesítésre is. kavitációs ultrahang és rádiófrekvencia segítségével. Ezek a kezelések hozzájárulnak a zsírsejtek lebontásához, a bőr- és kötőszövet állapotának javuláshoz, a narancsbőr csökkentéséhez, a keringés fokozásához. A kezelések kombinálhatók, így még jobb hatást érhetünk el.
 
Rita szeretné, hogy az egészség és szépség mindannyiunk életének alapvető élménye legyen, ezért folyamatos kedvezményekkel és akciókkal várja vendégeit. A Sandy Alakformáló Szépségstúdió emellett MKB-OTP-K&H SZÉP kártya elfogadóhely is. Az egyetemistáknak is kedvez, ELTE Plusz és Pázmány kártya felmutatásával a teljes árú kezelésekből 25% kedvezményt kapnak a hallgatók. Azok a vendégek, akik már 50 alkalommal igénybe vették a stúdió szolgáltatásait, törzsvendég kártyát kapnak, ami további kedvezményekre jogosít fel.
 
Ám nemcsak ezért érdemes ide betérni. Noha gyakorlatilag minden megtalálható itt, ami a sikeres alakformáláshoz szükséges, engem különösen rabul ejtett a kis stúdió hangulata, Rita szakértelme és közvetlensége is. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
 
Németh Orsolya
 

 A Hypoxi működése

A Hypoxi trainer egy vákuumkamrába rejtett kerékpár, ahol a zsírégető edzést biciklizéssel kell végezni. Biciklizés közben a tartály belső terében váltakozni kezd az alacsony és normál nyomás, ahogy a számítógép rendszeres időközönként kiszippantja a levegőt, majd visszaengedi azt. A nyomásváltakozás a kerékpározással kombinálva serkentően hat az anyagcserére és a nyirokkeringésre. A bőrre irányuló szívó hatás következtében javul a bőr vérellátása, méregtelenítése. Jobb vérkeringés hatására a szervezet a problémás területek zsírpárnáiból könnyebben képes zsírsavakat felvenni, melyeket a mozgást végző izom használ fel energiatermelésre. Ez eredményezi a célzott fogyást. Ezzel egyidejűleg a vér több oxigént képes szállítani a sejtekhez, amely javítja az anyagcserét és felgyorsítja a regenerálódási folyamatokat.  
 

Kapcsolódó cikkek:

Nyári arcápolás >>

Növények harmóniája >> 

Fogyjon, szépüljön szőlővel! >>