logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Az idő ura

Az idő ura

Az idő ura, Somi Panni, Sivasakti Kalánanda TáncszínházSomi Panni új tánckoreográfiáját láthatjuk 

Január 27-én és február 25-én a Sivasakti Kalánanda Táncszínház új darabját mutatja be a Marczi Közösségi Térben, Az idő ura címmel. A Nemzeti Táncszínház szervezésében megvalósuló produkció indiai istenségek segítségével jár körül egy mindannyiunk életét meghatározó problémát: az Időt. A koreográfia a klasszikus Dél-indiai tánc, a bharatanátjam rendszerére épülő modern alkotás. Koreográfus, Somi Panni. Szereplők: Németh Tamás, Gubányi Gréta, Horváth Hanka, Kunvári Krisztina, Palics Katalin, Domak Nikoletta, Somi Panni, Szűcs Judit, Zboray Antónia. Zene: Lerch István.
 
Sivasakti Kalánanda Táncszínház, Somi Panni, Az idő ura, bemutatóA Sivasakti Kalánanda Táncszínház produkciói különleges helyet foglalnak el a magyar táncművészetben. Az alapító, Somi Panni nevével fémjelzett alkotások semmihez sem hasonlíthatóak, önálló stílust képviselnek, noha tánckoreográfiáinak alapja a klasszikus D-indiai tánc, a bharatanátjam. Az általa feldolgozott témák legtöbbször kötődnek Indiához, mégsem a tradíciót követve. A művésznő a bharatanátjam és a modern táncművészet elemeit az őt foglalkoztató kérdések kifejezési eszközének tekinti.
Legújabb darabja, Az idő ura egyetemes, az emberiséget ősidők óta foglalkoztató témát boncolgat: az idő szerepét életünkben. Az indiai mitológiában külön isten irányítja az időt, Kála, aki állandóan összezavarja az emberek életét. Ezért fellázadnak ellene és a leghatalmasabb istent, Sivát hívják segítségül az Idő (Kála) megzabolázásához. Kála persze nem mond le egykönnyen hatalmáról, ezért a szerelem isten (Káma) formájában próbálja elterelni Siva ráirányuló figyelmét…
Somi Panni elmondta, ez az első olyan modern koreográfiája, ahol indiai istenek is megjelennek, ezért a művésznő eddig ezt tekinti „legindiaibb” darabjának.
 
Közreműködnek: Németh Tamás, Gubányi Gréta, Horváth Hanka, Kunvári Krisztina, Palics Katalin, Domak Nikoletta, Somi Panni, Szűcs Judit, Zboray Antónia. Koreográfus: Somi Panni. Zene: Lerch István.
 
Bemutatók: 2015. január 27., 19 óra
                     2015. február 25., 19 óra.
 
Helyszín: Marczi Közösségi Tér ( a volt Marczibányi Művelődési Ház).
                 Cím: 1022, Budapest, Marczibányi tér 5/a.
 
Jegyek a Nemzeti Táncszínház szervezésében kaphatók!
www.ismertseg.hu
 

Kapcsolódó cikkek:

Karma, az élet játéka >>

Út a teljességhez >