logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Szerbia új sztárja az Iskolában

Szerbia új sztárja az Iskolában

Bojana ŠarovićBalkán Party könyvbemutatóval, koncerttel és sok-sok finomsággal

Az idei év utolsó balkán mulatságát november 15-én rendezik meg az Iskolában. Ezúttal a szerb tehetségkutató műsor ifjú sztárját, Bojana Šarović-ot és kísérőzenekarát, a szabadkai Ringeraja Bend-et ismerhetjük meg. A koncert előtt Lelbach Gyula író beszél a Bácskai katonacsaládok története című új könyvéről, majd az est a szokott Yu Partyval zárul.

Iskola szórakozóhely, Hegedű utca 3.November 15-én ismét balkán ritmusokra mulathatunk a Budapest központjában lévő Iskolában. A hely szelleméhez híven először egy könyvbemutatón vehetnek részt az érdeklődők: a vajdasági magyar családok múltját kutató író, Lelbach Gyula új könyvét, a Bácskai katonacsaládok történetét ismerhetjük meg, majd a szerb tehetségkutató ifjú tehetsége, Bojana Šarović és a Ringeraja Bend ad koncertet. Az esemény ismét vidám táncmulatsággal folytatódik, ahol a közkedvelt DJ Macsity pörgeti a korongokat. Az Iskola udvarán pedig bárány és malacsütés fogadja a vendégeket, és kiváló Badel pálinkákat kóstolhatunk.

Lelbach Gyula, Bácskai katonacsaládok történeteA Balkán Partyk vendégei sorában rendszeresen feltűnik a Délvidék egy-egy meghatározó írja. Lelbach Gyula író a Vajdaságban született gazdag és befolyásos bácskai család szépreményű fiaként. Eddig két könyvben adta közre gyűjtése eredményeit: a vajdasági magyar családok múltját, életmódját, gazdasági és kulturális szerepét történeti dokumentumok és családi anekdoták alapján elmesélő Romba dőlt világ 2008-ban, a híres utazó és vadász Vojnits Oszkár izgalmas életútját bemutatód világjáró földesúr pedig 2009-ben jelent meg. A Bácskai katonacsaládok című új könyvében azokról a dalmát származású családokról írt könyvet, amelyek családnevükben is megőrizve kötődésüket az óhazához, évszázadokon keresztül Magyarország történetében játszottak fontos szerepet. Többségük a törökök elleni harcokban végrehajtott hőstettekért nyert nemesi címet, de az 1848-49-es szabadságharc hősei között is találkozunk nevükkel. Az új hazára lelt, Magyarországon letelepedett, itt birtokot szerzett családtagok pedig a politikai és közéletben, az ország gazdaságában és gazdagításában mutattak példát. Akikkel találkozhatunk majd elbeszéléseiben: a Siskovits, Guganovits, Parcsetich, Markovits, Vidákovich, Pilaszánovits, Latinovits, Csernovits, Rudits, Sztrilich, Zákó, Scultéty és Martinovics család kiemelkedő egyéniségei.

A hangulat lángra lobbantásában meghatározó szerep jut majd az est fénypontjának, Bojana Šarovićnak énekesnőnek, aki a szerbiai tehetségkutatóban tűnt fel és örvend azóta is nagy népszerűségnek. Ezúttal szabadkai zenekara a Ringeraja kíséri el, az ex-yu slágerek széles tárházával. A koncert alatt már mindenki táncra perdül majd, de aki meglepő módon esetleg mégse: őt DJ Macsity fogja megmozgatni, a szokásos hajnali órákig. 

A gasztrokínálat igen impozáns lesz, ahogy a fentiekben is említésre került: a sült bárány és malac mellett igazi leskovaci pljeskavicat és cevapcicát süt majd faszénen a Yu Grill csapata, mellé a Mlinar túrós és húsos burekjai, illetve öblítésnek a Badel pelinkovácai és sljivovica pálinkája, melyet az első vendégek ajándékként kóstolhatnak, utána pedig zárásig promóciós áron lehet majd hozzájutni.

BalkanParty, Iskola, 2014.november 15.

A program részletesen:

Kapunyitás 20h
 
20.30h Bácskai katonacsaládok története c. könyvbemutatója, Lelbach Gyula íróval
 
22.30h Bojana Šarović & Ringeraja Bend (Szerbia) koncert
 
0h Yu party (balkáni mulatós zene)
 
Balkáni gasztrosarok:
 
Sült bárány, malac, pljeszkavica és cevapcica a Yu Grilltől. Friss túrós és húsos burek a Mlinartól. Pelinkovac és sljivovica pálinka promóció.
 
Belépő: felnőtt: 1500 Ft, diákoknak: 1000 Ft
Helyszín: Iskola
Cím: Bp. VI. Hegedű utca 3.
www.ismertseg.hu

Kapcsolódó cikkek:

Yu partyk Budapesten >>

Fergeteges balkán buli >>