logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Baráti Kristóf az Óbudai Társaskörben

Baráti Kristóf az Óbudai Társaskörben

Baráti KristófA hónap eseménye

Az Óbudai Társaskör minden hónapban egy kiemelt programmal várja vendégeit. Ez alkalommal, május 26-án, szombaton a zenei pályafutását csodagyerekként kezdő, Stradivari-hangszeren játszó, 2011-ben Liszt Ferenc-díjjal is kitüntetett  ifjú hegedűművész, Baráti Kristóf ad koncertet az Anima Musicae Kamarazenekarral közösen. A hangversenyen Corelli, Vivaldi, J. S. Bach és Mozart műveket hallhatunk.

 

Kimagasló zenei eseményre várja a klasszikus zenét kedvelőket az Óbudai Társaskör. Május 26-án, szombaton 19 órai kezdettel a Nagyteremben Baráti Kristóf hegedűművész ad koncertet az Anima Musicae Kamarazenekarral együtt, amelyet ő dirigál. Az 1979-ben született muzsikus első koncertjét Venezuelában adta nyolc évesen, ahol gyermekkorát töltötte. Majd visszatérve szülőföldjére, a Zeneakadémia Kiemelt Tehetségek Osztályában tanult tovább. 1998-tól Párizsban folytatta tanulmányait, mestere Eduard Wulfson volt. A chicagoi Stradivari Alapítvány jóvoltából jelenleg egy 1703-ban készült Stradivarius hegedűn játszik. 2011-ben a Magyar Köztársasági Elnök Liszt Ferenc-díjjal ismerte el művészetét. Saját oldala: http://www.kristofbarati.com/
 
Műsor:
 
Bach: c-moll concerto oboára és hegedűre BWV 1060
Vivaldi: h-moll concerto négy hegedűre RV 580
Corelli: F-dúr concerto grosso Op.6 No.12
***
Mozart: C-dúr "Jupiter" Szimfónia K. 551
 
Közreműködik: az Animae Musicae Kamarazenekar
Művészeti vezető: G. Horváth László
Dinnyés Soma: csembaló
Naszák Réka: oboa
 
„Mikor Zenélünk, megnyílik Lelkünk - ha Együtt Zenélünk, Lelkeink egymásba fonódnak, s létrejöhet a csoda - egy apró szikra, mely ezüstösen felvillan: Létünknek, értelme van...".
G. Horváth László
 
Belépőjegy:2000 Ft, diákjegy: 1000 Ft
A Fidelio és a www.ismertseg.hu támogatásával
www.ismertseg.hu