logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Budavári Zenei Szalon

Budavári Zenei Szalon

Szilasi Alex zongoraművész, Budavári Zenei SzalonSzilasi Alex zongoraművész szalon-estje

Március 10-én, kedden, 17 órától a Budavári Zenei Szalonban Szilasi Alex zongoraművész tart zenés szalondélutánt az MTA BTK Zenetudományi Intézetben. Az esten Friedrich Kalkbrenner és Sigismund Thalberg XIX. századi zongoristáiról tudhatunk meg érdekességeket. A belépés ingyenes!

Szilasi Alex zongoraművész minden hónapban szalon-estet tart a Budai Zenei Szalon elnevezésű komolyzenei programsorozaton. A következő alkalmon, március 10-én, a XIX. század hírhedt-híres zongoristáit, Friedrich Kalkbrennert és Sigismund Thalberget mutatja be  kevésbé ismert oldalukról: az előadók, mint Szilasi Alextől megtudhatjuk, a koncerttermek virtuóz darabjai mellett külön figyelmet fordítottak a szalonok világához is illeszkedő „könnyedebb“ műfajokra is. A belépés ingyenes!

A Budavári Zenei Szalonról: A Márai Sándor Kulturális Közalapítvány Zenei Szalont indított a Zenetudományi Intézet Bartók termében. A havi rendszerességgel jelentkező Budavári Zenei Szalon állandó házigazdája, a romantikus zongorakultúra elismert előadóművésze, Szilasi Alex zongoraművész. A szalon-esteken betekintést kaphatnak a zongoramuzsika és a XIX. századi szalonkultúra kulisszatitkaiba.
 
Helyszín: MTA BTK Zenetudományi Intézet, Bartók terem
Cím: 1014 Budapest, Táncsics M. u. 7
www.ismertseg.hu