logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Fehércsokis mascarpone

Fehércsokis mascarpone pohárkrém

fehércsokis mascarpone pohárkrémKényeztetés testnek-léleknek...

Szürke, esős, netán zordul hideg, havas a táj, ez a nyalánkság szívet-lelket melengetően járja át a testet. Sokak szerint az a desszert, amiben nincs csokoládé, nem is igazi édesség. Ezt a véleményt csoki és nutella függő személy lévén kénytelen vagyok osztani. Sőt, mielőtt megismerkedtem volna ezzel a pohárkrémmel, azt is vallottam, hogy a fehércsoki nem is csoki.... Ez a finomság azonban megváltoztatta a véleményemet. A receptet azoknak az Olvasóinknak ajánlom, akik imádják a könnyű, krémes, de mégis kicsit gejl desszerteket.
 
Hozzávalók 5 adaghoz:
 
500g mascarpone
250g fehér csokoládé (aki a kevésbé édes ízeket kedveli 200g)
3 dl tejszín (előre édesített, de mi is édesíthetjük)
150g teljes kiörlésű kakaós keksz
80 g teavaj
300 g eper, málna, áfonya, vagy ribizli
50g szeletelt mandula
 
Elkészítése:
 
Vízgőz fölött megolvasztjuk a fehércsokit, addig a tejszínt habbá verjük. A mascarponét egy tálba kanalazzuk, hozzáadjuk a fehércsokit és a habtejszínt. Alaposan elkeverjük és a hűtőbe tesszük. A kekszet ledaráljuk, a vajat megolvasztjuk és összedolgozzuk a keksszel. A masszát sütőpapírral bélelt tepsite rakjuk kb 1 cm vastagon, s 180-200 fokon 10-15 percig sütjük. Ha kihült elmorzsolva poharak aljára szórjuk és rákanalazzuk a krémet. Tálalás előtt díszítjük a gyümölcsökkel és a mandulával.
 
Puskás Gabriella
/A fénykép a szerző felvétele!/
 

Kapcsolódó cikkek:

Indiáner >>

Egészséges kakaós desszert >>

Rizlinges hab >>