logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Fogyjon, szépüljön szőlővel!

Fogyjon, szépüljön szőlővel!

szőlőpakolás

A természet ajándéka a szépségért és az egészségért: a szőlő

Azt még a gyermekek is tudják, hogy a jó bor alapja a szőlő. Azzal is sokan tisztában vannak, hogy a kipréselt gyümölcs maradékából, a törkölyből remek pálinka készül. De azzal már sokkal kevesebben, hogy a természet ezen ajándéka a kozmetikában, a szépségiparban és a gyógyászatban is elismert anyag.
 
Sok orvos ajánlja, hogy igyunk meg napi egy pohár vörösbort, hisz jótékony hatása már régóta ismert. „Nagymértékben gyógyszer, kismértékben orvosság!” - mondták régen is, ugyanis már a XIX. században említenek szőlőre épülő gyógykúrákat. Nem is csoda, hiszen ez egy teljes értékű táplálék rengeteg  A- és C-, B1- és B2 vitaminnal, valamint nyomelemekkel, melyek a szervezetünk működéséhez szükségesek.
 
szüretRemek hatással van a májra, a vesére és a bőrre, sőt, kiváló fogyókúraként is működik! A szőlőben lévő rengeteg rost javítja az emésztést, segíti a zsírok lebontását. Napi kúrával fél kilótól szabadulhat meg, ha pedig egy hétig szőlődiétát tart, 3 kilónak mondhat búcsút! A lényeg, hogy a pár napos kúra alatt csak szőlőt ehet, abból viszont akár 3 kilót is naponta! Kalóriaértéke elenyésző, mert 100 gramm szőlőben mindösszesen 73 kcal van! Tartalmaz szőlőcukrot, ami nemcsak energiát ad a szervezetnek, de a vércukorszintet is szabályozza, így csökkenti az édesség utáni vágyat. Ezért ha nassolni támadna kedve, csipegessen egy kis szőlőt!
 
Teste nemcsak belül, kívül is hálás lesz a szőlő jótékony hatásai miatt. Ez a bogyós gyümölcs tele van E-vitaminnal, ami antioxidáns, így nagymértékben csökkenti a ráncképződésért felelős szabadgyökök romboló hatását. Védi a sejteket, javítja az erek állapotát, csökkenti a szőlőkrémes pakolásszívinfarktus és visszértágulatok kialakulásának esélyét. A kozmetikai ipar is felfedezte magának a szőlőt, különösen a kék vagy vörös változatát, hisz abban találhatók olyan anyagok - mint például az elasztin, a kollagén, a hialuron sav, különböző gyümölcssavak /AHA-savak/ - melyek selymessé teszik, fiatalítják a bőrt, tonizálnak, eltüntetik az apró ráncokat, és feszesítenek. Ha a fürdőszobája piperepolcáról leemel egy-egy arckrémet, a tégelyek és dobozok oldalán feltüntetett összetevők között bizony sokat találhat a fentebb említett anyagok közül.
 
Régi leírásokban is szerepel, hogy a francia hölgyek a szőlő levét csepegtették az arcukra.  Kevéssé ismert magyarországi népszokás, hogy egyes vidékeken a menyasszony az esküvő előtt borban mosakodott. Nos, hölgyeim, ezt ma is megtehetik! Természetesen a férfiak is, hisz az ő egészségük, harmonikus külsejük ugyanannyira fontos, mint a hölgyeké. Még csak nem is kell Franciaországig menniük, és az időgépet sem kell kihalászni a spájzból, hisz nálunk is egyre több helyen; kozmetikákban, wellness-szállók hétvégi, pihentető kúrájában szerepel ajánlatként a vörös szőlő fürdő, vörös szőlő iszappakolás vagy vörös szőlő kezelés. Kézmeleg, 38-40 C fokos vizet összekevernek vörös szőlő kényeztetés szőlőveliszappal, majd ezzel kenik be a vendég testét. Jólesően belemasszírozzák a bőrbe az anyagot, majd 20-30 percig kellemesen betakargatva hagyják, hogy a páciens relaxáljon, és ez idő alatt a krém hatóanyagai felszívódjanak.Ezt követi egy hűvös zuhany, hogy a vörös színű keveréket eltávolítsuk a bőrről, majd egy kis hidratálás következik, és olyan lesz a bőre, mintha kicserélték volna!
 
Akkor se keseredjen el, ha erre se ideje, se módja, hiszen a szőlő ilyenkor, ősszel megfizethető áron szinte bárhol beszerezhető! Rakja tele a fürdőszobáját gyertyával, a kádat szőlő illatú habfürdővel, majd tegyen az arcára pakolást! Készítsen a kád mellé valamilyen halk, pihentető zenét, és egy kis kosárban szőlőt! Szemezgessen a fürtökből, töltsön ki egy pohár vörösbort, és merüljön el a habokban, illetve a pohárban rejtőző íz- és illatharmóniában! Kellemes pihenést, szépülést!
 
Szöllősi Hajni

WSET bortanácsadó, sommeliere

Kapcsolódó cikkek: 

A beteljesülésről >>

Növények harmóniája >>