logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Hulladékból művészet

Hulladékból művészet

gumiabroncs tákaKiállítás a Miskolci Galériában

Szeptember 3-21-ig Miskolcon látható a Hulladékból művészet című vándorkiállítás. A kiállító képző-és iparművészek, designerek bemutatják, mire jó például az elhasznált gumiabroncs, a kiselejtezett gyapjú, a megunt, elhasznált ruhadarab, a vissza nem váltható italosüveg, vagy akár a pillepalack. Láthatunk hordható, ízléses ruhakollekciókat, utcai bútort, pohárkészletet, divattáskát, ékszereket a legkülönfélébb hulladékokból. Mindenkit szeretettel várnak, aki ötleteket szeretne meríteni, vagy az újrafelhasznált anyagokból készült termékek megvásárlásával szeretne valamit tenni a bolygónkért.
 
Évente átlagosan 8-10 milliárd hulladék keletkezik Földünkön, amelynek nagy része nem, vagy csak nagyon lassan, több száz év alatt bomlik le, súlyosan veszélyeztetve az élővilágot.  A környezetvédelem egyik formája ezért a szemét csökkentése, amelynek egyik módja, hogy a már egyszer legyártott anyagot újra felhasználjuk. Ennek a szemléletnek az elterjesztéséért szállt síkra több fiatal képző-és iparművész, akik alkotásaikon keresztül reagálnak a XXI. század hulladékproblémájára, felhívva ezzel a figyelmet fogyasztási szokásaink árnyoldalaira. A hulladék feldolgozásának ez egy érdekes és sokszínű formája, ami által a haszontalan kacatok és hulladék anyagok újra termékként, vagy éppen művészeti alkotásként öntenek újra formát. A munkáikból látható kiállítás szeptember 3-án, 17 órakor nyílik, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak!
 
Unikumos poharak, újrafelhasznált üvegújrahasznosított karkötő. Design: Balogh Kingakartonból bútorújrahasznosított anyagból ékszerek. Alkotó: Balogh Kinga
Időpont: 2013. szeptember 3 - 21.
Helyszín: Miskolci Galéria
Cím:  3530, Miskolc, Rákóczi u. 2.
Nyitva: keddtől szombatig: 9-17 óra között
Telefon: 46-500-680
Megnyitó: 2013. szeptember 3. (kedd), 17 óra
 
www.ismertseg.hu