logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

IX. Egri Borszalon

XI. Egri Borszalon

IX. Egri BorszalonKilencven egri bort kóstolhatunk

Idén is megrendezik a már hagyományosnak mondható Egri Borszalont. December 29-én, 18 órától Eger legjelentősebb borászai mutatják be a régió harminc neves pincészetének összesen kilencven borát az Eger Hotelben. A borkóstolás kulturális programokkal bővül: az esten fellép Herceg Flóra, Moody Clauds és a Cabaret Band. Az eseménen átadják a 2005-ben alapított Gál Tibor-díjat is!  
 
  
Egy különleges borászati rendezvényen vehet részt, aki az év utolsó hetében Egerbe látogat. Gál Tibor és Simkó Zoltán egri borászok ötlete alapján az Egri Bormíves Céh 2000 óta rendezi meg a polgári Magyarország hangulatát, világát megidéző miliőben az Egri Borszalont. Az idelátogatók a régió harminc neves pincészetének borait kóstolhatják meg, miközben olyan neves fellépők gondoskodnak a jó hangulatról, mint Hercegh Flóra, a Moody Clauds és a Cabaret Band. A rendezvényen átadják a 2005-ben alapított Gál Tibor-díjat is.
Az Egri Borszalonon felvonulnak az egri borvidék legjelentősebb borászai, akik személyesen kóstoltatják meg a boraikat a közönséggel. Egy-egy borpince a három legjobb borával mutatkozhat be az Egri Borszalonon: a szervezők célja, hogy a vendégek minden borász borát megkóstolhassák.
IX. Egri BorszalonÍzelítő a kínálatból: Gál Tibor - Síkhegyi Pinot Noir 2006, Bolyki János - Bolyki és Bolyki 2008, St Andrea - Merengő Bikavér 2009, Kőporos Simkó Borászat - Vörös Fekete 2008.
A személyes találkozók nemcsak a borok és a borászatok megismerésében fontosak, hanem a kulturált borfogyasztás terjesztésében is lényeges szerepet töltenek be.
 
Az Egri Borszalon minden évben egy-egy téma, szín, motívum köré szerveződik. Az elmúlt esztendő szalonja az 1920-as évek hangulatát idézte: korhű díszletekkel, jelmezekkel, fényekkel, újságokkal. Az egri borászok körében az idei a megújulás éve: Eger új borlegendájáról, az Egri Csillag bevezetéséről szól, ezért az idei Egri Borszalon színe a FEHÉR.  
Nemcsak a borászok öltözékében jelenik meg a fehér szín, hanem a szervezők az Egri Borszalon vendégeitől is elvárják, hogy fehér sálat, nyakkendőt, inget, blúzt viseljenek. Ezáltal nemcsak külső formájában válik egységessé az Egri Borszalon, hanem belső tartalmában is, ami Egerben az együvé tartozást, az együtt gondolkodást, a csapatmunkát hivatott jelezni.
 
Éjfél közeledtével igazi előszilveszteri mulatság kezdődik: Dj Bolyki – azaz Bolyki János népszerű fiatal borász – keveri a zenét a pultnál.
 
A belépő 4 900 Ft, ami korlátlan kóstolási lehetőséget és egy Egri Borszalon logójával ellátott ajándék poharat is magában foglal.
 
 
Helyszín: Hotel Eger – Park Konferenciaterme
Cím: Eger, Szálloda u. 1-3.
www.ismertseg.hu