logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Karácsony a kutyákért

Karácsony a kutyákért

állatvédelem, fajtamentés, Futrinka Egyesület, karácsonyi aukcióKézzel készült ajándékokkal is segíthetjük az állatmentő szervezeteket

A Futrinka Egyesület karácsonyi ajándék-árverést rendez védencei számára. Kézzel készült ajándékok felajánlásával tehetjük széppé embertársaink, és védenceink Karácsonyát! A magyar vizslák, német dogok és tacskók hivatalos fajtamentő szervezete jó példával jár elől, és hasonló akciók szervezésével talán más állatvédők is forrást tudnak találni állatmentő tevékenységükhöz. Alább az egyesület felhívását olvashatják.
 
Kutyásként a Karácsony közeledte egy kicsit más: amellett, hogy legtöbben kedvenceinkről is megemlékezünk a Szeretet Ünnepén, talán egy kicsit nagyobb figyelmet szentelünk az állatvédő szervezetek gondozásában lévő, otthontalan, kivetett ebeknek is.
 
Az állatvédő szervezetek, így a fajtamentő tevékenységet végző önkéntes szerveződések is, elérték a teljesítőképességük határát. Csökkenő adakozási kedv (amely persze szorosan összefügg a szabadon felhasználható jövedelem csökkenésével is, de a bizonytalan jövőkép sem kedvez sajnos a jótékonykodásnak) és a működés alapját jelentő adó 1%-os bevétel nagyságának várható negatív irányú változása mellett megnövekedett mentendő kutyalétszámmal kellene megküzdeniük úgy, hogy közben az állatorvosi, élelmezési és egyéb költségek jelentősen emelkedtek. Nem könnyíti a helyzetet az sem, hogy az örökbefogadási kedv is mérséklődött, így sokszor még a fiatal, fajtatiszta kutyák számára is hosszú folyamat megtalálni a tökéletes gazdát.
Minden szervezet igyekszik a maga módján forrásokat felkutatni, illetve a mentési stratégiáját a megváltozott körülményekhez igazítani. Vannak, akik a valós mentés feladására kényszerülnek, s információs szolgáltatásként végzik tovább a tevékenységüket, s vannak olyanok, akiknél a meglévő vállalások miatt a racionalizálással nem csökkenthető fix költségek előteremtésére igyekeznek minden lehetséges megoldást fellelni.
 
síntér telep, gyepmesteri telepA kutyások világa még mindig egy összetartó társadalmat jelent. Ha már anyagilag nem is tudják támogatni egymást, megtalálják a lehetőségeket.
Mindenki valamiben jó. És ha véletlenül ez kézzel készített termékeket jelent, akkor ez is lehet támogatói segítség egy állatvédő szervezetnek. Hogyan?
Kellenek hozzá ügyes kezű, csodálatos tárgyakat készítő támogatók. Ezeket a tárgyakat árverésre bocsájtják és a bevétel teljes egészében a kutyák ellátásához szükséges kiadásokra fordítódik.
 
Talán lassan-lassan eljön az idő, amikor a karácsonyi ajándékozásnál a plázákban való vásárlás helyett az ilyen jellegű kezdeményezéseket választjuk. S nem csak mi, az állatbarátok, hanem azok is benéznek ezekre az online aukciókra, akik kedvelik az egyedi, kézzel készült ajándékokat. Így olyanoktól is érkezhet segítség, akik év közben aktívan nem támogatják az állatvédelmet. De ki ne szeretne azzal a tudattal átadni egy ajándékot, hogy a megvásárlásával mindenki jól járt: az ajándékozott, az ajándékozó és a támogatott szervezet védencei is?
  
Kérjük, hogy ha szeretne jót tenni és egyedi ajándékokhoz jutni, akkor támogassa a Futrinka Egyesületet, akik a német dogok, a magyar vizslák és a tacskók hivatalos magyarországi fajtamentői.
 
 
A tárgyakra licitálini itt lehet:
 
A Futrinka Egyesület megbízásából
www.ismertseg.hu