logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Különlegesség az idei Eurovíziós Dalfesztiválon

Különlegesség az idei Eurovíziós Dalfesztiválon

Eurovíziós Dalfesztivál színpadi látványterve, 2015 BécsEgy hatalmas szemben lépnek fel az Eurovíziós Dalfesztivál résztvevői Bécsben

Elkészült az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének helyet adó Wiener Stadthalle színpadterve, amely egy hatalmas szemet formáz. 
 
Csaknem 1.300 cölöpből épül majd fel a Wiener Stadthalle színpadát körülölelő gigantikus szem, amely megalkotóik szerint arra utal, hogy a legkülönbözőbb országokból származó, a legkülönbözőbb kulturális gyökerekkel rendelkező emberek szeme előtt egy közös vízió, látvány elevenedik meg. A portálként is funkcionáló szem ezen kívül hidat képez majd a kontinens legtávolabbi pontjairól érkező előadók és a nézők között – így kapcsolódva a 60. Eurovíziós Dalfesztivál mottójához, a „Building Bridges”-hez, vagyis „Hidakat Építünk".
A színpadtervet megálmodó Florian Wieder, Al Gurdon és Kurt Pongratz kifejtette, hogy a  cölöpök a különböző nemzeteket szimbolizálják, és mindegyiket LED izzókkal lehet kivilágítani. Így segítségükkel a legváltozatosabb hangulatot lehet a színpadra varázsolni. A 44 méter széles szem belsejében a fellépőknek 14,2 méter széles hely áll majd a rendelkezésükre. A színpadtechnika része még egy 11 méter átmérőjű LED-padló és egy 26 x 8,5 méteres, középen szétnyitható LED-fal is. 
A 60. Eurovíziós Dalfesztivál nemzetközi elődöntőit és döntőjét 2015. május 19-23. között rendezik meg az osztrák fővárosban.
Compress PR