logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Mancs bemutató

Mancs bemutató

Mancs, filmbemutató, programajánló, 2015. január 29.Új magyar családi mozifilm

Január 29-én mutatják be Pejó Róbert rendező Mancs című játékfilmjét, amely a magyar mentőkutyáknak állít emléket. Az alkotás főszereplője Mancs, akit Alex és Ropi németjuhászkutyák alakítanak. A film ráirányítja a figyelmet a mentőkutyák munkájára szerte a világon, emellett hiánypótló alkotás: végre egy több korosztályhoz szóló, magyar mozifilm.
 
Több éves előkészület után 2015. január 29-én mutatják be a Pejó Róbert rendezte Mancs című családi filmet. A rendező legújabb alkotását a világhírű magyar mentőkutya, Mancs ihlette, azonban a film története fiktív, a forgatókönyvet a képzelet szülte. 
 
Mancs, részlet a filmbőlA technikai fejlődés ellenére, a mentőkutyák a mai napig nélkülözhetetlen és pótolhatatlan segítséget jelentenek a katasztrófahelyzetben, az eltűnt emberek keresése során. A haiti földrengést követően a mentőkutyák 132 túlélőt találtak a romok alatt. A hazai mentőkutyák évente több száz esetben segítik az eltűnt emberek kutatását, a mentők és a rendőrség munkáját. A magyar mentőkutyák a világ élvonalába tartoznak: 2009-ben a Mentőkutya Világbajnokságon a magyar csapat nyerte el a világbajnoki címet. A film hálaadás és tisztelgés a négylábú hősök előtt, akik bátorságuknak köszönhetően emberek életét mentik meg és a magyar mentőkutyáknak is emléket állít.
 
Mancs című filmből  részlet. Bemutató 2015. január 29.Pejó Róbert rendező és Kántor László producer szándéka szerint, a Mancs művészileg igényes, szórakoztató, vidám, könnyed, a család minden tagja számára élvezhető alkotás.
Főszereplője a magyar nézők egyik kedvenc színésze, Trill Zsolt, de fontos szerepet kapott Keresztes Tamás, Holecskó Orsolya, Szacsvay László, Szarvas József, Pásztor Erzsi és Nyári Oszkár is. A Mancs címszerepét Alex és Ropi nevű németjuhászok alakítják, akiket Halász Árpád kutyakiképző készített fel a Gödöllői Kutyasport Központban.
 
Mancs, részlet a filmbőlA Mancs története a 90-es években játszódik egy magyarországi kisvárosban. Fehér Zoltán villamos-szerelő és felesége, Eszter első gyermeküket várják. Zoli elhunyt öreg barátjától egy hiperaktív németjuhász kölyköt örököl, akit befogad épülő hegyi házába, de felesége előtt titokban tartja. A kutyát Mancsnak nevezi el, kitűnő mentőkutyává képzi, azonban hazugságai miatt a családjában és a munkahelyén egyre nagyobb bajba keveredik.
A film bemutatja a kiskutya és gazdája egymásra találását, a cselekményben nyomon követhetjük, hogyan küzdik le együtt a nehézségeket, és válnak összetartó, profi mentőcsapattá.
Mancs, részlet a filmbőlA film felépítése keretes történet, amelyben egy fiatal anyuka mesekönyvből olvassa fel kislányának Mancs kalandos életét. A könyv illusztrációi életre kelnek, a szereplők megelevenednek, és kibontakozik a feledhetetlen történet: hogyan válik egy árva kiskutyából és szerető gazdájából a brassói földrengésben embereket mentő hős csapat.
A mesét hallgató kislány érzelmei átszínezik eseményeket, de a nézők Mancs bőrébe is belebújhatnak, így a cselekmény a gyerek és a kutya képzelete, érzékelése szerint alakul. A kellékek, a perspektívák, a színek stilizáltak, a film a dimenziókkal játszik, a tárgyak óriásira nőnek, vagy kicsire törpülnek, félelmetessé vagy vonzóvá válnak, attól függően, hogy Böbe és Mancs érzelmei mit diktálnak.

Mancs, részlet a  filmből

A valóságtól eltérő látásmód kiváló eszköze az animáció, amely a játékfilmet kiegészítve jelenik meg a vásznon. A film látványvilága Banovits Tamás díszlettervező és Igor Lazin animációs szakember együttműködésének eredménye. A Mancs a játékfilm és a rajzfilm különleges ötvözete, amely kicsiket és nagyokat egyaránt lenyűgöz. A meseszerű történet bővelkedik izgalmakban, Mancs és gazdája csodálatos kalandjai lebilincselik a nézőt, a sztori vége pedig érdekes fordulattal zárul. A Mancs a szeretet, a becsület, a bátorság és az összetartozás filmje, amelynek üzenetében az életmentés nemcsak fizikai, hanem lelki dimenzióban is megjelenik.
 
Pejó Róbert kiemelte: – Nagy kihívást jelentett megtalálni a gyerekek, a szülők, a nagyszülő közös nyelvét, hogy a Mancs történetében és képi világában egyaránt izgalmas legyen minden korosztálynak. A film a realitásban játszódik, de időnként animációra vált, a gyerekek könnyedén ugrálnak a két világ között, a felnőtteknek pedig izgalmas élmény. A film legfontosabb üzenete, mindannyiunk rejtett vágya, ami bármelyikünkkel, bármikor megtörténhet: hőssé válni a mindennapokban. A Mancs a hétköznapi emberben élő gyermeki vágyat viszi a vászonra: a barátság, az összefogás, a hűség, és a kitartás nagy tettekhez vezethetnek.
 
A Mancs forgatókönyvírója Szy Katalin és Pejó Róbert, operatőre Szatmári Péter, zeneszerzője Márkos Albert, vágója Roszik Gergely.
A film költségvetése 375 millió forint, az Új Budapest Filmstúdió produkciójában készült, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával, a TV2 közreműködésével, forgalmazója az A Company Hungary.
 
 www.ismertseg.hu