logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Memóriajáték virágból

Memóriajáték virágból

virágágy, Főkert, motívumkereső játékMotívumok a megújuló energiáért

A Főkert, a tavalyi játék sikerén felbuzdulva, idén nyáron is motívumkerső játékot hirdet a fővárosban.  A játék célja, hogy felhívják a világ figyelmét a környezetszennyezésre, a fosszilis energiák pazarló használatára és a természeti erőforrások végességére. Budapest kiemelt helyen lévő virágágyásai egy-egy környezetvédelemmel kapcsolatos motívumot rejtenek. Ezeket kell megtalálni, összepárosítani, majd beküldeni a megfejtéseket a Főkert számára. Határidő: augusztus 15.
 
A tavaly elsőként útjára indított virágágyi motívumkereső verseny sikerén felbuzdulva, a játékot idén is meghirdeti a FŐKERT Nonprofit Zrt. Budapest virágágyai ezúttal egy-egy, a megújuló energia témakörébe tartozó motívumot formáznak. A játék során ezeket az alakzatokat, képeket kell megtalálnáni és felismerni. Akiknek van kedvük egy kis mozgáshoz, jóízű felfedező sétához, megkereshetik ezeket a motívumokat, amiket aztán a megadott helyszínekkel kell összepárosítani.
 
Helyszínek:
V., Kossuth tér; II., Bem tér; Margitsziget; Gellért-hegy; V., Deák tér; V., József nádor tér; XIII., Szent István park; Szépművészeti Múzeum; V., Széchenyi tér; V., Eötvös tér; I., Clark Ádám tér; I., Szent György tér;
 
Motívumok:
Örvény, szélturbina, gabonaszem, tenger hullámzása, biomassza, izzó nap, napsugarak, földmag, hullámok terjedése, energiafajták piktogramjai, kalász, energiaterjedés, hullámok
Mindenkit bíztatunk, akinek kedve van mozgós programhoz, jóízű felfedező sétához, keressék fel a megadott helyszíneket és kutassák a motívumokat, majd párosítsák össze őket.
 
A megfejtéseket az erdelyi.krisztina@fokert.hu e-mail címre várják!
A legtöbb helyes párosítást beküldőket ajándékkal jutalmazzák!
 
A megfejtések beküldési határideje: 2012. augusztus 15.
www.ismertseg.hu