logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Metamorphosis

Metamorphosis – a test csarnokai

Benyovszky-Szűcs Domonkos, Venus

Benyovszky-Szűcs Domonkos kiállítása

2015. február 6-án, pénteken 18 órakor nyílik Benyovszky-Szűcs Domonkos festőművész Metamorphosis – a test csarnokai című kiállítása a Tat Galériában. A kiállítást megnyitja: Molnár Eszter művészettörténész. Megtekinthető február 27-ig. Meghosszabbítva március 5-ig!

A Tat Galéria célkitűzése, hogy felkutasson és bemutasson különleges alkotókat és bemutassa a magyar alkotóművészeti kultúrát, részt vegyen annak megőrzésében. Ebben a hónapban egy ifjú alkotó, Benyovszky-Szűcs Domonkos kiállítása látható, aki számos képét az antik világ, s azon belül is Ovidius ihlette. Jelen kiállításának címével is tiszteleg a hatalmas antik költőfejedelem előtt, aki Metamorphosis /Átváltozások/ című munkájában a görög mitológia isteneinek csodálatos történeteit vetette papírra.

Benyovszky-Szűcs Domonkos, TantalusBenyovszky-Szűcs Domonkos 1986-ban született Budapesten, ahol jelenleg is él és dolgozik. 2011-ben a Magyar Képzőművészeti Egyetemen szerzett festő diplomát. Munkáját fotó- és festészeti kísérletezés jellemzi, ezen belül a figuratív és non-figuratív ábrázolás átjárhatóságát kutatja. A festmény és fénykép kapcsolatának vizsgálata fontos részét képezi munkamódszerének. Festőként a fotót médiumként és referenciaként is beépíti alkotásaiba. Műveiben az identitás ábrázolása és az ábrázolhatóság korlátainak filozófiai kérdései foglalkoztatják. A festmény, a fotó vagy a videó egyaránt otthonos terep számára, egy képi, konceptuális problémát párhuzamosan vizsgál mindhárom műfajban.

 
Benyovszky-Szűcs Domonkos festőművészVálogatott kiállításai:
 
2014   Labirintus – Szentendrei Malom, Szentendre, Magyarország
2014   Gender Ecset III, Magyar Képzőművészeti Egyetem, Budapest, Magyarország
2013   Testképek, IX-XI. Galéria, Budapest, Magyarország (Fajgerné D. Andreával)
2013   Budapest Art Expo – Szentendrei Malom, Szentendre, Magyarország
2013   Élő Magyar Festészet – REÖK Palota, Szeged, Magyarország
 
Helyszín: Tat Galéria
Cím: 1052 Budapest, Semmelweis utca 17.
Nyitva: K, Sz, P: 14-19 óráig, Cs: 12-17 óráig.
www.ismertseg.hu