logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Művészcsere pályázat

Művészcsere pályázat

paletta, művészcsere pályázatKépzőművészek és fotóművészek számára

November 18-i nevezési határidővel Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából a Budapesti Történeti Múzeum-Budapest Galéria pályázatot hirdet képzőművészek és fotóművészek számára a 2014-es évre, egy és kéthónapos, illetve két hetes művészeti alkotói ösztöndíjakra a következő helyekre: Bécs, Salzburg, Krems, Strasbourg, Stuttgart, Frankfurt am Main, Lisszabon, Helsinki (Vantaa) és Gyergyószárhegy.
 
A pályázat elnyerésével a kiutazó művész szállást, műtermet és napidíjat kap a vendéglátó várostól. Aki öt napnál többel lerövidíti a kinn tartózkodását, annak az ösztöndíja arányos részét vissza kell fizetnie. Az utazás költségeit mindenki maga fedezi. A partner városok kérésére a kiutazó művészek csak egy családtagot vagy vendéget vihetnek magukkal. (Kisgyerek sem lehet harmadik személy!)
 
A pályázaton való részvétel feltételei:
 
–   Jelentkezni csak portfolióval ill. katalógussal lehet (benne szakmai önéletrajz és a munkásságot bemutató fotó-dokumentáció). CD vagy CD Rom csak a portfólió vagy katalógus kiegészítése lehet, önmagában nem elegendő.
–   A partner városok ragaszkodnak ahhoz, hogy csak olyan művészek jelentkezzenek, akik jó társalgási szinten tudnak beszélni szakmai kérdésekről és a munkájukról angolul vagy az adott ország nyelvén. Nyelvtudásukról ezzel a felelősséggel nyilatkozzanak a kérdőíven.
–   Csak azok jelentkezését várjuk, akik eddig legfeljebb egyszer nyertek ezen a pályázaton, és az utazásuk 2003-ban, azaz 10 éve, vagy korábban volt.
–   A BTM Budapest Galéria által összeállított rövid kérdőív kitöltése, amit a Galéria portáján kapnak meg, és csatolni kell a pályázathoz.
A feltételek bármelyikének nem teljesítése esetén a pályázatot a bíráló bizottság nem tudja elfogadni.
A pályázatokat szakmai szervezetek képviselőiből álló zsűri bírálja el.
 
A jelentkezés határideje és helye:
 
A pályázatokat 2013. november 18. (hétfő) 16 óráig a Budapest Galéria Lajos utcai Kiállítóházának portáján lehet leadni. (Cím: Budapest, III. ker. Lajos u. 158.).
 
A városok az alábbiakban meghatározott időpontokban fogadnak, kérik, hogy e szerint pályázzanak a kiválasztott városra vagy városokra:
Bécs: augusztus 1. - augusztus 30. és szeptember 1. - szeptember 30.
Salzburg: június 1. - június 30. és december 1. - december 30.
Krems:március 1. -  március 30.
Stuttgart: szeptember 1. - szeptember 30.
Frankfurt: február 1. -  március 30. /2 hónap/.
Strasbourg: június 1. - június 30.
Lisszabon: július 1. - július 30. és augusztus 1. - augusztus 30.
Helsinki (Vantaa): július 1. - július 30.
Gyergyószárhegy: július 15. - július 31. /2 fő, 2 hét/.
     
/A korábbi évek pályázóinak portfólióiját 2013. október 15-ig őrzik meg az V. ker. Szabad sajtó út 5.szám alatti Budapest Kiállítóteremben/.
www.ismertseg.hu