logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Művészcsere pályázat 2011

Művészcsere pályázat

paletta , művészcsere programKülföldi alkotóházakba

A BTM Budapest Galéria immáron 22. éve hirdeti meg művészcsere programját külföldi alkotóházakba. Az ösztöndíjat elnyerő pályázók egy-két hónapos, illetve két hetes látogatást tehetnek tíz városban. A vendégművész szállást, műtermet és napidíjat kap a vendéglátó várostól. A pályázat leadási határideje november 21. hétfő, 16 óra.

Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából a Budapesti Történeti Múzeum-Budapest Galéria pályázatot hirdet - képzőművészek és fotóművészek számára - a 2012-es évre, egy és kéthónapos, illetve egyik esetben két hetes művészeti alkotói ösztöndíjakra a következő helyekre: Bécs, Salzburg, Krems, Párizs, Strasbourg, Stuttgart, Frankfurt am Main, Lisszabon, Helsinki (Vantaa) és Gyergyószárhegy. A pályázat elnyerésével a kiutazó művész szállást, műtermet és napidíjat kap a vendéglátó várostól. Aki öt napnál többel lerövidíti a kint tartózkodását, annak az ösztöndíja arányos részét vissza kell fizetnie. Az utazás költségeit mindenki maga fedezi. A partner városok kérésére a kiutazó művészek egy családtagot vagy vendéget vihetnek magukkal. (Kisgyermek sem lehet harmadik személy!) 

A pályázaton való részvétel feltételei:
 
–   Jelentkezni csak portfolióval ill. katalógussal lehet (benne szakmai önéletrajz és a munkásságot bemutató dokumentáció). CD vagy CD Rom csak a portfólió vagy katalógus kiegészítése lehet, önmagában nem elegendő.
–   A partner városok ragaszkodnak ahhoz, hogy csak olyan művészek jelentkezzenek, akik jó társalgási szinten tudnak beszélni szakmai kérdésekről és a munkájukról angolul vagy az adott ország nyelvén. Nyelvtudásukról ezzel a felelősséggel nyilatkozzanak a kérdőíven.
–   Csak azok jelentkezését várjuk, akik eddig legfeljebb egyszer nyertek ezen a pályázaton, és az utazásuk 2001-ben, azaz 10 éve, vagy korábban volt.
–   Nyilatkozat arról, hogy 2011-ben és 2012-re milyen külföldi tanulmányutakra kapott lehetőséget  állami ösztöndíjjal.
–   A BTM Budapest Galéria által összeállított rövid kérdőív kitöltése, amit a Galéria portáján kapnak   meg, és csatolni kell a pályázathoz.
A feltételek bármelyikének nem teljesítése esetén a pályázatot a bíráló bizottság nem tudja elfogadni.
A pályázatokat szakmai szervezetek képviselőiből álló zsűri bírálja el.
 
A jelentkezés határideje és helye: 2011. november 21. (hétfő) 16 óra a Budapest Galéria portáján (Budapest, V. Szabad sajtó u. 5.).
 
A városok csak meghatározott időpontokban fogadnak, ezért kérik, hogy ennek figyelembevételével pályázzanak a kiválasztott városra, városokra!
 
Bővebb információt itt találhatnak, kérhetnek: http://www.budapestgaleria.hu/index.php?akt_menu=88   és a +36-1-318-8097, +361-317-1321 -es telefonszámokon.
 
www.ismertseg.hu