logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Noé fiai

 

Noé fiai

Kortárs összművészeti előadás a MÜPA-ban

A 37. Korunk Zenéje Fesztivál egyik kiemelt produkcióját mutatják be október 1-én a Művészetek Palotájában. A fiatal zeneszerzők munkáit megszólaltató Trio Inception zenekar muzsikájára Virág Melinda kortárstánc-művész és koreográfus „írt táncot”. A Noé fiai – Tánckompozíciók című előadást közös improvizáció előzi meg. A rögtönzés az Institutio – A Trio Inception és Virág Melinda improvizálációja Simone Weil jegyzetei nyomán címet viseli.
 
„Profán utazás egy elfelejtett térben, ahol nem birtokoljuk az időt, az alattunk megnyíló föld és a ránk záródó égbolt közé feszülve” – olvashatjuk a meghívón a három részből álló (Mag; Tengely; Sziklák) improvizációról.
 
A Noé fiai a bibliai történet profán továbbgondolása. „Noé és családja volt a Vízözön egyedüli emberi túlélője. Fiai, az új világ felépítői nem kaptak útmutatást az Úrtól. A lerombolt világ romjain, a megfeneklett bárka roncsait elhagyva meg kellett fejteni örökségüket. Három férfi lehetséges konstellációi a Vízözön utáni kiszáradt, víz nélküli világban. A fiatal hazai zeneszerzők műveire koreografált előadás a zenében rejlő gazdag vizuális világot bontja ki, kelti életre.”
 
A 2010-ben alakult, fiatal komponisták munkáit megszólaltató Trio Inception zenekar, azaz Kiss Péter (zongora), Háry Péter (gordonka) és Szendrey Dániel (kürt) tolmácsolásában három zeneszerző (Zombola Péter, Matkó Tamás, Zarándy Ákos) összesen öt darabja kerül bemutatásra. A közel tíz éve kortárs táncművészettel foglalkozó Virág Melinda neve sokak számára ismerős lehet, az esten bemutatott koreográfiáját Debreczeni Márton, Lipka Péter és Szász Dániel adják elő. Debreczeni Márton rendező-dramaturgként is részt vett a produkció létrehozásában. Fénytechnikus: Kocsis Gábor.
 
Az előadás idén júliusban nagy sikert aratott a Bartók Fesztiválon.              
 
Helyszín: Művészetek Palotája – Fesztivál Színház.

Időpont: 2011. október 1. 19 óra.

Jegyár: 2000 forint.
P. Á.