logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Nyári arcápolás

Nyári arcápolás

nyári arcápolásTanácsok, receptek napozáshoz

A nyári napfényhez és meleghez hozzátartoznak a káros sugarak is, amelyek különféle bőrproblémákat okozhatnak: pigmentfoltokat, szeplőket, súlyosabb esetben bőrrákot. Így nem feledkezhetünk meg az arcbőr megfelelő védelméről sem. Molnár Alexandra kozmetikus otthon is elkészíthető vitalizáló arcpakolások receptjeit osztotta meg Olvasóinkkal.

A hideg, sötét őszi-téli hónapok után alig várjuk a nyarat. Ilyenkor  végre feltöltődhet szrvezetünk D-vitaminnal, a sok napfény jótékonyan hat a lelkivilágunkra is. Ám a napfényhez és meleghez hozzátartozik a káros ultraviola sugárzás, amely ellen védekeznünk kell, mert a bőr idő előtti öregedését, pigmentfoltokat, szeplőket, súlyosabb esetben akár bőrrákot is okozhat. Így nem feledkezhetünk meg az arcbőr megfelelő védelméről sem. Molnár Alexandra kozmetikus a megelőzés fontosságára hívta fel a figyelmet és több  házilag is könnyedén elkészíthető, vitalizáló arcpakolás receptjét osztotta meg Olvasóinkkal.
 
– Napozáskor minden bőrtípus és korosztály számára elengedhetetlen az UV elleni védelem és a hidratálás! – hangsúlyozta a szakember.
– Szerencsére ma már rengeteg készítmény közül választhatunk, azonban nagyon fontos a jó minőségű és bőrtípusnak megfelelő termék kiválasztása. Naponta többször kenjünk magunkat az előírásoknak megfelelően. Arcunkat emellett védhetjük nyári kalappal, napernyővel is a káros sugarak ellen – mondta el magazinunknak Molnár Alexandra, kozmetikus.
 
Nem elég azonban csak napvédő krémekkel ápolni az arcunkat. Elengedhetetlen a napi legalább 2-3 liter víz fogyasztása, ami a szép bőr alapfeltétele. Alexandra azt tanácsolja, hogy a nagy melegben rendszeresen mossuk arcbőrünket, tisztítsuk meg minden nap a szennyeződésektől, tonizáljuk, radírozzuk!

Készítsünk arcpakolást otthon!

Molnár Alexandra kozmetikus házilag is elkészíthető receptjei:
 
nyári arcpakolásSelymes puha bőr eléréséhez: keverjünk ki egy tojássárgáját egy kanál mézzel és olívaolajjal.
 
Hidratálásra: lereszelt uborkát keverjük össze egy kanál joghurttal és tejföllel.
 
Feszesítésre: egy narancsot facsarjunk ki és kenjük át vele a bőrt. Itt a cseresznye-szezon, amit nemcsak lekvár befőzésére használhatunk. A cseresznyétől friss, feszes lesz a bőrünk. Pár szem cseresznyét nyomjunk pépesre, adjunk hozzá két evőkanál tejfölt és egy tojássárgáját. 15 percig hagyjuk arcunkon a pakolást.
 
Hidratálásra és feszesítésre: a szőlőt nyomkodjuk pépesre, majd kenjük fel.
Készíthetünk csokoládépakolást, hiszen magas antioxidáns tartalma miatt segíti a sejtregenerációt, látványosan javítja a bőr minőségét, revitalizál és hidratál.
 
Tipp: A gyümölcsös pakolásokat ne gyümölcslevekből készítsük magas tartósítószer tartalmuk miatt!
 
Ne feledjük, a forró nyári hónapokban a száraz levegő és az erős napsugárzás az átlagosnál jobban igénybe veszi bőrünket. A maradandó károsodást, a bőr korai öregedését megelőzhetjük, ha jó minőségű napozó termékeket használunk és külön hangsúlyt fektetünk az igénybe vett, hidratáltságát vesztett arcbőr  mindennapi ápolására is.
 
Németh Orsolya

Kapcsolódó cikkek:

Fogyjon, szépüljön szőlővel! >>

A bőrünk nem felejt >>