logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Oregánó

Oregánó

oregánóA természet antibiotikuma

Az oregánót (magyarul szurokfű)  itthon csak fűszerként ismerjük, leginkább bab-, paradicsom-, hús- és halételek ízesítésére használjuk. Fogyasztása nem csak élvezetes, de az egészségünkre is jó hatással van. Ennek a gyógynövénynek a levelei ugyanis első osztályú magnézium-, vas- és A vitamin forrást jelentenek.  

Mindegy, hogy frissen, szárítva vagy olaj formájában vesszük magunkhoz, hatását ugyanúgy kifejti a szervezetünkben. 
A párizsi Orvostudományi Egyetemen a hetvenes évektől foglalkozó Paul Belaiche professzor igazolta az oregánó olaj hatásosságát, ami az alattomos baktériumokkal szemben is hatékonynak bizonyult. Az oregánó baktérium– és vírusölő hatása azonban nemcsak megfázás esetén hasznos, hanem akkor is, ha bőrproblémáink vannak. Eltünteti a szemölcsöket, a fejbőrről a korpát, csökkenti az ízületi fájdalmak esetén, de nagyon jó hatással van a gyomorpanaszokra és az emésztésre.
Bár közkedvelt fűszer, ha valakinek eddig hiányzott a házi patikájából, érdemes beszerezni. Ne csak akkor gondoljunk erre a gyógynövényre, ha egy jó pizzára vágyunk! :)

Németh Orsolya

Csatlakozzanak Gasztronómia oldalunkhoz a Facebook-on is! >>

Kapcsolódó cikkek:

Megfázás helyett  >>

A sokoldalú sárgarépa >>

Gránátalma >>