Rizlinges hab
2016.június 29.
Rizlinges hab
Egy krémes, üde finomság
Napjainkban egyre divatosabbak a könnyű, kevésbé hizlaló, ám mégis nagyon finom habdesszertek. Ezúttal az Auguszt Cukrászda különleges ínyencségét ajánljuk Önöknek, amely üde és pikáns ízét a frissen facsart citrusfélék és a rizling kompozíciójának köszönheti!
Hozzávalók:
4 db tojás sárgája,
0,16 kg cukor,
0,37 kg rizling,
0,10 kg őszi barack,
1 citrom reszelt héja és leve,
1 narancs leve,
0,02 kg zselatin,
0,25 kg tejszín
Elkészítése:
A tojássárgáját a cukorral és a borral felmelegítjük állandó keverés közben, amíg krémes állagú lesz. Lehűtjük. A zselatint beáztatjuk, felmelegítjük. A tejszínt felverjük. Az őszi barackot apró darabokra vágjuk, majd a lehűlt tojásos borkrémbe belereszeljük a citromhéjat. Belecsavarjuk a citrom és a narancs levét is és a kockára vágott őszibarackot beleszórjuk. Ezután a felvert tejszínhabot óvatosan belekeverjük és a kihűlt zselatint beleöntjük. Formába töltjük és hűtőbe tesszük kb. 2 órára. Tálalás előtt fűszernövényekkel, (pl. citromfű, menta) őszi barackkal, szőlővel díszíthetjük.
/Forrás: Auguszt, Egy cukrászdinasztia története, 2007.Bp. 130. old./
www.ismertseg.hu
Kapcsolódó cikkek:
Fehércsokis mascarpone pohárkrém >>
Egészséges kakaós desszert >>
»
- A hozzászóláshoz belépés szükséges
-