logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Római fürdő a Duna partján

Római fürdő a Duna partján

Ráckeve, Ismertség Magazin, Utazás

Ráckevére látogattunk

Ráckeve Budapesttől 50 km-re,  a Csepel-sziget délkeleti részén közvetlenül a Kis-Duna két partján fekszik.  A hangulatos kisváros egyre népszerűbb a kikapcsolódásra, pihenésre vágyók körében.  Nyáron a Duna jelenti a legfőbb vonzerőt, ha hidegebbre fordul az idő, az itt található különleges wellness hotelben regenerálódhat testünk-lelkünk, vagy a város kulturális programjai, a híres piac, kis kocsmák, a régi szerb templom, a Savoyai-kastély nyújthatnak változatos látnivalót, szórakozást. A kisváros, amelyben Katona Klári énekes született, elnyerte „A kultúra magyar városa 2010 címet” is.
 
A tízezer lakosú Duna-parti kisváros, Ráckeve kedvelt célpontja a turistáknak, kikapcsolódásra vágyóknak. Budapesttől körülbelül egy órára található, autóbusz járat és hév is közlekedik, amely a város központjáig visz minket. A hangulatos városka számos kulturális értékkel büszkélkedhet, kiváló fesztiválokat szervez, de aki csak horgászni szeretne, vagy olyan különleges élményre vágyik, mint a római fürdő, feltétlenül látogasson el ide!
 

Ráckeve, szerb templom

Ráckeve már a rézkor óta lakott település.  Honfoglaláskor Árpád törzse foglalta el, majd az Árpádházi uralkodók kedvenc vadászterülete lett.  A mai Ráckeve helyén állt Ábrahámtelke település, valamint egy kolostortemplom, amelyet a XII. században építettek. A település első virágzása a magyar, szerb vegyes lakosság betelepülésével kezdődött 1440 körül. A szerbek az Al-Duna menti Keve városából menekültek ide a törökök támadása elől. A várost ekkor kezdték el Kis-Kevének nevezni, majd később Rác-keve (rác=szerb) nevet kapta.A gazdag szerbek 1487-ben építették meg azt a Boldogasszony Templomot, amely ma is Ráckeve egyik építészeti különlegessége.  A török kiűzésekor, 1684-ben a várost kifosztották, lakossága elmenekült. 1698-ban az egész Csepel-sziget, így Ráckeve is a győztes törökverő Savoyai Jenő birtokává lett.  A herceg 1702-1722 között remek kastélyt építtetett, annak a neves J.L. Hildebrandtnak a tervei alapján, aki a bécsi Belvedere kastélyt is tervezte. A kastély a világi barokk első magyarországi emléke.  A XVIII. században német telepesek növelték a város lakosságát. Ezzel Ráckeve háromnemzetiségűvé vált: magyarok, szerbek és németek lakták. 1989-ben a település városi rangra emelkedett, azóta töretlenül fejlődik, szépül. Tavaly elnyerte „A kultúra magyar városa 2010” címet is.
 
Ráckeve akár a vizek városa is lehetne, hiszen a Dunán kívül termál vizével is büszkélkedhet.
A város hetvenes években létesített strandja is meleg vizéről híres, de néhány éve egy kiváló wellness hotel is épült a különféle masszázsok, szaunák, vizes kezelések kedvelői számára. A Kék Duna Wellness Hotel  **** 2003 óta fogad vendégeket, jelentősen hozzájárulva a városka vonzerejéhez, idegenforgalmához.
 
Bel-és kültéri medencék, szauna, gőzkabin, sóbarlang, aromakabin, teabár, és a tízféle masszázs (svéd-, frissítő-, zsírégető, alakformáló- és kötőszöveti masszázs, személyre szóló illóolajos masszázs, lávaköves masszázs, arc- és méregtelenítő masszázs, gyógymasszázs, talpmasszázs, MA-URI masszázs) mellett átélhetjük az ókori  római fürdő élményét is. A szálloda ugyanis nemrég az antik hagyomány mintájára létesített újabb medencéket, (tepidarium, vagyis meleg fürdő, caldarium: forró fürdő, frigidarium, magyarul: hideg fürdő) és az ókori Róma hangulatában különleges mazzsázs-technikákkal bővítette kínálatát.
 

Akinek van kedve, otthon is kipróbálhatja az ókori istenek, istennők világát idéző masszázsokat:
 
Avokádó masszázs Jupiter kedvére
(Persea gratissima) - A mediterrán éghajlaton honos növény terméséből kinyert, vitaminokban gazdag olaj. Érzékeny és normál bőrhöz ajánlják.
 
Fortuna masszázsa szőlőmagolajjal
(Vitis vinifer) - A szív és érrendszeri betegségek kialakulását megakadályozza. Szépít, mivel a bőr felső rétegeit ellátja vitaminnal, ezáltal feszesíti a bőrt.

Aurora álma (Hippophaë rhamnoides) - A homoktövisolaj táplálja és erősíti a hámsejteket, ezáltal gyorsítja a regenerációs folyamatokat. Antibakteriális és gyulladás gátló tulajdonságai mellett a vérkeringés fokozásával javítja a szövetek tónusát, feszességét.

Neptunus, a tengerek istenének titka
A sima, rugalmas bőr titka, hogy elegendő mennyiségű zsiradék álljon rendelkezésre. A száraz, hámló bőr egyik legjobb "gyógyszere" az olívaolaj.
 

Csokoládés szépség masszázs Venus istennő módjára
A kakaóban lévő tápanyagoktól a bőr feszesebbé, rugalmasabbá, bársonyos tapintásúvá válik, hatóanyagai méregteleníti a szöveteket. Antioxidáns, hidratálja és táplálja, feszessé és rugalmassá teszi a bőrt. A csokoládéban található kakaóvaj pedig puhítja, táplálja és védi a bőrt.
 
Silvánusnak, az erdő védelmezőjének kúrája
Természetes eredetű citrom és lucfenyő illóolajat, illetve földimogyoróolajat tartalmazó testápoló masszázsolaj a citrom és a fenyő friss illatával teszi feledhetetlenné az élményt. Értékes összetevői puhítják és ápolják a bőrt.
 
Édes Borbála