logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Szegények a szegényekért

Szegények a szegényekért

A belvárosi Vöröskereszt jótékony célú ruhavásárt rendez a nehéz helyzetben élőknek
 

Magyar Vöröskereszt, szociális ruhavásár, Budapest, Belváros, Ismertség, Egészség

Június 21-én és 22-én, két napon keresztül kedvezményes ruhavásárt rendez a Magyar Vöröskereszt belvárosi szervezete a Szent István Általános Iskolában. A közel ezer kg ruhanemű értékesítéséből befolyt összegből a nehéz anyagi körülmények között élő lakosokat segítik. A vásáron jó minőségű használt ruhaneműhöz: gyermek, női, férfi ruházathoz, lakástextíliához juthatnak hozzá igen kedvező áron a nagycsaládosok, kisjövedelműek és nyugdíjasok.
 
Az V. kerületi Magyar Vöröskereszt a Szent István Általános Iskolában június 21-én 10-17 óráig, 22-én pedig 9-15 óráig ismét megrendezi szokásos jótékonysági vásárát, amelyen minőségi ruhaneműt és más egyéb textíliákat árusítanak a rászorulóknak. A jótékonysági akcióban részt vevő kis jövedelmű emberek hozzájárulásukkal más nehéz körülmények között élőket is segítik.
– Sajnos egyre több az olyan család, amelyik nehezen engedheti meg magának, hogy ruhára költsön. A lakosság jelentős része idős ember, de vannak nagycsaládosok, vagy szociális járulékban részesülők, akiknek nagy segítség, ha jelképes összegért ruházkodhatnak. Ezért idén is több alkalommal ruhavásárt szervezünk, amelyen negyven önkéntesünk vesz részt – mondta Litzler Ferencné, a Magyar Vöröskereszt belvárosi szervezetének elnöke.
– Több mázsa ruha érkezik főleg Franciaországból és Németországból, de kerületi lakosok is hozzájárulnak adományaikkal a készlethez. Ezeket a vásár előtt átválogatjuk: csak minőségi anyagokból készült és hibátlan árut kínálunk, amelyet néhány száz forintért vásárolhatnak meg az érkezők. A jelképes összegre azért van szükség, mert sokan szégyellnék felvállalni szegénységüket: így ők is részt vehetnek rossz érzés nélkül a vásáron. A ruhaneműkön kívül különböző textíliákat, cipőket, játékokat is árusítunk. Nagyon hálásak vagyunk a Szent István Általános Iskolának, hogy befogadott bennünket. Az intézmény jól szellőző aulája kulturált, higiénikus helyszínt biztosít még ilyen hatalmas mennyiségű ruhának is. Arra is van lehetőség, hogy a vásárlók leüljenek, pihenjenek, és csak néhány lépcsőfokot kell megtenniük a nehezen közlekedő embereknek is. A befolyó összegből a kerület nehéz anyagi körülmények között élő családjait támogatjuk – tájékoztatott a szervezet elnöke.