logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Triginta koncert

Triginta Percussion

H. Magyar KornélKoncert az Indiai Kulturális Központban

Április 17-énl a Triginta Percussion trió adott koncertet az Indiai Kulturális Központban. A három fiatal ütőhangszeres művész, Nyusztay Iván, H. Magyar Kornél és Szabó Mátyás által alkotott trió egyedülálló muzsikájában különböző kulturális, zenei hagyományok olvadnak össze szerves egységgé, melynek vezérmotívuma a ritmus. 
 
A 2004-ben alapított, majd 2006-ban újjáalakult ütőhangszeres trió fiatal művészei számos sikeres fellépésen vannak túl olyan rangos helyszíneken, mint a Zeneakadémia, a Pécsi Országos Színházi Találkozó, a Múzeumok Éjszakája vagy a kapolcsi Művészetek Völgye Fesztivál.
 
Triginta PercussionA Triginta Percussion zenéje aktívan táplálkozik az indiai és indonéziai tradicionális zenekultúrák világából - olykor Steve Reich és John Cage szellemi hagyatékán keresztül is szemlélve azokat -, de mindezt egyedi és könnyen felismerhető stílusban alkalmazzák a játék során. A Triginta ebben az értelemben az európai kortárs ensemble-játék hagyományait is követi.
Repertoárjukon saját szerzemények éppúgy szerepelnek, mint dél-indiai, úgynevezett karnatikus improvizációk. Indiai ritmikák találkoznak és folytatnak párbeszédet közel-keleti ütemekkel, a hagyományos jazz formáival - végeredményként pedig különleges, gazdag és sokoldalúan árnyalt muzsikát kapunk.
 
www.ismertseg.hu