logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

gyümölcs

Gránátalma

gránátalmaA gránátalma Dél-Nyugat és Közép-Ázsia jellegzetes, mitikus, ősi gyümölcse. A termékenység, szépség, nőiség jelképe, és az egyik legegészségesebb, legsokoldalúbb gyümölcse is az emberiségnek. Eredetét az egyik legenda szerint Aphroditénak köszönhetjük, s a nagy Dáriusz királynak is kedvence volt. Napjainkban rákellenes hatóanyagai miatt került újra a figyelem középpontjába.

Grépfrút

grépfrútTél vége felé különösen fontos, hogy tudatosan válogassunk egészséges nassolnivalót, mert ezzel nem csak a jó kedvünket fokozzuk, hanem ellenálló képességünket is. A gyümölcsből kivont illóolaj pedig növeli az önbizalmat és a koncentrációt, de narancsbőrre is kiváló!

Ananász

ananászAz ananász, bár kérdéses, hogy valóban „zsírégető" hatású, nagyon egészséges, emésztést elősegítő, A- és C- vitaminban, kálciumban rendkívül gazdag gyümölcs. Emellett a legkülönfélébb ételek-italok, kozmetikumok alapanyaga is.

 

Birsalma

birsalmaA gyümölcsök közül a birsnek a legmagasabb a pektin tartalma. A pektin az emberi szervezet számára igen fontos, értékes rost, amely laktatóvá teszi az ételeket. A szintén egyedülálló a P-vitamin tartalma (citrintartartom) esetenként megelőzi a skorbutot, vagy elősegíti a vérzékenység gyógyulását és a koleszterinszintet is szabályozza.

Tartalom átvétel