logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

kiállítás

Az izgalom biológiája

Selye  JánosMájus 7-től kiállítást láthatnak a Semmelweis Orvostörténeti Múzeumban „Az izgalom biológiája Selye János és a stresszelmélet dimenziói" címmel. A szervezet egyensúly fenntartó képességét, a betegség és egészség kérdését Hippokratész óta sokan kutatták. Selye János (1907-1982) komáromi származású osztrák-magyar belgyógyász, vegyész az elődök nyomdokán haladva definiálta a szervezet külső tényezőkre adott válaszreakcióját, a stressz törvényszerűségeit. A kiállítás a stressz jelenségét tudományosan, ugyanakkor a laikus látogatók számára is érthető szempontokból járja körül. 

Metamorphosis

Benyovszky-Szűcs Domonkos,Venus2015. február 6-án, pénteken 18 órakor nyílik Benyovszky-Szűcs Domonkos festőművész Metamorphosis – a test csarnokai című kiállítása a Tat Galériában. A kiállítást megnyitja: Molnár Eszter művészettörténész. Megtekinthető február 27-ig. Meghosszabbítva március 5-ig!

Az év természetfotói

Tányérajkúak, Az Év Természetfotója 2013, Máté BenceIdén is kiírták Az Év Természetfotósa című pályázatot természeti környzetünk értékeinek bemutatására. A díjnyetes alkotás Máté Bence Tányérajkúak című képe lett. A természetfotós ezzel a munkájával negyedszerre nyerte el Közép-Európa legrangosabb természetfotós díját. A versenyre 307 pályázó 3822 képpel nevezett, a legszebb pályaműveket a Magyar Természettudományi Múzeumban láthatjuk január 27-ig.

Kincsek között élek

Dávid Ágnes ékszerkiállítása, Lakásgaléria 2013. nov. 14.November 14-én, csütörtökön 18 órakor Dávid Ágnes iparművész ékszerkiállítása nyílik Budapesten, a Hollán Ernő utcai Lakásgalériában. A művész  minőségi japán és cseh gyöngyöt, Swarovski kristálygyöngyöket, féldrágaköveket, gyöngyház elemeket használ egyedi ékszerkreációihoz. A kiállított kollekciók a helyszínen felpróbálhatók, megrendelhetők, megvásárolhatók. A kiállítás november 29-ig látható.

Márton-napi mulatság

Márton nap a Magyar Mezőgazdasági MúzeumbanNovember 9-én a Magyar Mezőgazdasági Múzeum megrendezi hagyományőrző Márton-napi mulatságát, amely ebben az évben a „Színek, ízek, illatok" című új időszaki kiállítás köré szerveződik. Ínycsiklandó libalakomával, újborral, énekkel, tánccal, hagyományőrző játszóházzal, kézműves műhellyel és sok más színes programmal várják a látogatókat. Ezen a napon lesz a VII. Gyermekszínjátszók találkozója is. 

Tartalom átvétel