logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

képzőművészet

A gésa és a sárkány

üvegfestés, Faragó KrisztinaMára már a színeket is kifakítják a szürke hétköznapok, nehezen ragad magával minket egy-egy apróság, egy-egy szín. Pedig megéri belefeledkezni ezekbe. 2004 őszén történt, hogy Faragó Krisztinát is rabul ejtette a színek csodálatos, és változékony világa. Azóta is játszik benne, melyből minden érzéket melengető, csodaszép üvegfestmények születnek. Az egész egy kedves gesztussal, egy baráti ajándékkal kezdődött…

Művészcsere pályázat

paletta, művészcsere pályázatNovember 18-i nevezési határidővel a Budapesti Történeti Múzeum-Budapest Galéria pályázatot hirdet képzőművészek és fotóművészek számára a 2014-es évre, egy és kéthónapos, illetve két hetes művészeti alkotói ösztöndíjakra a következő helyekre: Bécs, Salzburg, Krems, Strasbourg, Stuttgart, Frankfurt am Main, Lisszabon, Helsinki (Vantaa) és Gyergyószárhegy.

Koreai utópia

Minhwa, Suh Gong-im kiállításSzeptember 24-én nyílik a világhírű koreai festőművész, Suh Gong-im „A koreai utópia" című kiállítása Budapesten a Koreai Kulturális Központban. A művész az ún. minhwa művészeti irány modern értelmezésének kiemelkedő alakja. Művészetét a koreai emberek esztétikai érzéseinek és érzelmeinek legőszintébb találkozóhelyének tartják. A tárlat október 5-ig látható.

Rózsák szerelmese

Kónya Éva festőművész, rózsaKónya Éva festőművész figyelmének fókuszában a rózsa áll, ami számára semmi máshoz nem hasonlíthatóan hordozza az aranymetszés törvényét és különleges esztétikájával a harmóniát, a tökéletességet testesíti meg. Mallorcán él és alkot. Képeiből árad az alkotás öröme, ami összeolvad az életörömmel a különleges anyag- és színözönben.

Communio

CommunioA Communio a vásárlás aktusáról szól, annak szentségéről és kultuszáról a fiatal kelet európai kapitalizmusokban. A Madonna arcú, tökéletes idomú lány életből ellesett mozdulattal veszi elő pénztárcáját. Alig egy éve amikor a kapitalizmust még nem törte meg saját pazarlása, üressége és erkölcstelensége, minden jel arra mutatott,  hogy ezt nemcsak lehet de szinte kötelező is így élni.

Tartalom átvétel