logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Korea

Koreai filmhét

Koreai filmhét az Urániában 2013. november 4-8.November 4-8. között hatodik alkalommal rendezik meg a koreai filmhetet az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Idén olyan díjnyertes koreai alkotásokat vetítenek, amelyeket az Oldboy kivételével először láthatunk Magyarországon. Az öt alkotás eredeti nyelven, magyar és angol felirattal tekinthető meg ingyenesen. Az eddigi évektől eltérően mindegyik film kétszer is vászonra kerül november 4-8. között.

 

Koreai utópia

Minhwa, Suh Gong-im kiállításSzeptember 24-én nyílik a világhírű koreai festőművész, Suh Gong-im „A koreai utópia" című kiállítása Budapesten a Koreai Kulturális Központban. A művész az ún. minhwa művészeti irány modern értelmezésének kiemelkedő alakja. Művészetét a koreai emberek esztétikai érzéseinek és érzelmeinek legőszintébb találkozóhelyének tartják. A tárlat október 5-ig látható.

Koreai Kulturális Napok

koreai étel, Namdaeumun piac, Vásárcsarnok, Koreai Kulturális NapokSzeptember 5-7-ig Koreai Kulturális Napokat tartanak a budapesti Vásárcsarnokban. Az esemény a híres koreai Namdaeumun piac hangulatát idézi, így lehetőség nyílik a koreai ételek megkóstolására, koreai alapanyagok, tradicionális szuvenírek vásárlására, a koreai gyógyászat kipróbálására vagy akár kézműves díszek készítésére. A három nap alatt tradicionális tánc, K-pop táncbemutató, mini divatbemutató, főzőshow is várja a látogatókat. 

Koreai hullám

koreai viselet, hanbokJúlius 15-23 között Korea hagyományos kultúráját és jelenkori értékeit bemutató programsorozatnak ad otthont a Koreai Kulturális Központ és a MOM. A rendezvényeken Korea iparművészetét és előadóművészetét ismerhetjük meg. Az eseménysorozat fő programja Shin Yonggu: Álomtöredékek összefonódása című modern darabja lesz. Emellett tradicionális zenés-táncos előadást is láthatunk és részt vehetünk egy különleges hanbok divatbemutatón (hagyományos koreai viselet) is.

Koreai maszkos előadás

cheoyongmuJúnius 11-én, du. 17.30 órától különleges színpadi előadást, a koreai cheoyongmut láthatunk a MOM Kulturális Központban. A maszkos, tánccal és versekkel tarkított drámajátékot öt férfi adja elő, amely a konfucianizmus szellemi gyökereiből táplálkozik. A bemutató után kalligráfia performansz veszi kezdetét. A művész egy méteres ecsettel tart bemutatót Hangeul karaktereiből.


Tartalom átvétel