cukor
Tartósítószerek nélkül egészségesen
2016.július 26.A befőzési szezonban a celofánpapír mellett ott sorakoznak a boltokban a különféle vegyi anyagokból készített, vonzó csomagolásba rejtett mesterséges tartósítószerek. Ezek az adalékok megbetegíthetnek minket, ráadásul nincs is szükség rájuk: hagyományos módon tartósítószerek nélkül is meg tudjuk őrizni a nyár zöldségeit, gyümölcseit. Cikkünkben a tartósítószerek káros hatásairól kérdeztük Némethné Tóth Julianna gyógyszerészt.
Cukros gondok
2015.február 24.Száz évvel ezelőtt fejenként csak két kilónyi cukrot fogyasztottak az emberek évente, a második világháború előtt már tíz kilót, mára pedig mérhetetlen mennyiségben visszük be a szervezetünkbe az „édes mérget” . Egy vizsgálat szerint jelenleg átlagosan évi harminc kilónál tartunk.
