logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

állatvédelem

Kutyák és a nyaralás

nyaralás kutyával, kutyák és a nyaralásMit tegyünk kedvenc ebünkkel, ha nyaralni megyünk? Vigyük magunkkal, vagy adjuk kutyapanzióba? Ha visszük, miről kell gondoskodnunk, milyen körülmények között utaztassuk, ha nem, akkor kire bízzuk? Vannak kifejezetten kutyabarát úticélok, máshol azonban nem szívesen látják négylábú társunkat. Ha külföldre készülünk, kisállat útlevélről is gondoskodnunk kell.

Gyermekek és állatok (1.)

kutya és kislány, gyermekek és állatokGyerekek és állatok kapcsolata mi más lehetne, mint különleges? Nem véletlenül jelenítik meg sok helyen a kicsiket és kedvenceinket úgy, mint akik a számunkra már láthatatlan dolgok látói. Alábbi cikkünkben erről olvashatnak, valamint az állatokkal való különleges kommunikáció formáiról, lehetőségeiről. Szó esik félelemről, szeretetről, amelyek az állatok előtt nem maradhatnak titokban, valamint született képességről és a gyerekkorban megalapozott állatok iránti szeretetről, amely még idejekorán a lélekbe ivódik.

Hőségben az eb

A kánikula, de még a 30-35 fokos nyári meleg is megviseli négylábú társainkat. Fokozott figyelmet igényelnek ilyenkor annak érdekében, hogy elviselhetőbbé tegyük számukra a meleget, és megvédjük őket a fenyegető hőgutától.

Üdvözlet a világ végéről

Lumnitzer ÁkosÉvekkel ezelőtt egy szép nyári délután láttam egy természetfilmet a világ egyik legédesebb teremtményéről, a tengerisárkányról. Annyira rabul ejtett a Sidney-öböl sekély, napfényes részén élő csikóhal formájú apró kis teremtmény, hogy a film után azonnal felmentem a világhálóra, hátha találok róla egy fényképet… Így jutottam el Lumnitzer Ákoshoz, a tízéves kora óta Ausztráliában élő fiatalemberhez, aki búvárkodás közben fedezte fel a tengerisárkányt. 

Állatmentés Bécsben

Állatkvártély Bécs makettVárhatóan 2015-re százötven kutya és háromszáz cica illetve egyéb kisállat ideiglenes befogadására alkalmas állatvédelmi telep épül Bécsben. Az „Állatkvártély”-nak nevezett komplexum létesítéséről a közelmúltban döntöttek. Az alapkövet a tervek szerint 2013-ban helyezik el.

Tartalom átvétel