logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

gasztronómia

Tartósítószerek nélkül egészségesen

cseresznyebefőttA befőzési szezonban a celofánpapír mellett ott sorakoznak a boltokban a különféle vegyi anyagokból készített, vonzó csomagolásba rejtett mesterséges tartósítószerek. Ezek az adalékok megbetegíthetnek minket, ráadásul nincs is szükség rájuk: hagyományos módon tartósítószerek nélkül is meg tudjuk őrizni a nyár zöldségeit, gyümölcseit. Cikkünkben a tartósítószerek káros hatásairól kérdeztük Némethné Tóth Julianna gyógyszerészt. 

Rizlinges hab

rizlinges habNapjainkban egyre divatosabbak a könnyű, kevésbé hizlaló, ám mégis nagyon finom habdesszertek. Ezúttal az Auguszt Cukrászda különleges ínyencségét ajánljuk Önöknek, amely üde és pikáns ízét a frissen facsart citrusfélék és a rizling kompozíciójának köszönheti!

Vitamindzsúsz reggelre

narancsdzsúszEgy egyszerűen elkészíthető, nagyon egészséges gyümölcsitalt ajánlunk Olvasóinknak, amellyel megelőzhetjük a betegségeket, hiszen nagy mennyiségű C-vitamint tartalmaz, ezenfelül méregtelnítő és energetizáló hatása is van, és nagyon finom. Kezdjük ezzel a napot!    

Húsvéti fonott kalács

húsvéti fonott kalácsA számtalan kalács-fajta között különleges helyet foglal el a húsvéti, sonkához készülő fonott, édes-sós kalács. Hiszen ez elsősorban egyszer egy évben kerül az asztalra, így íze, sütése szorosan kapcsolódik húsvéti hangulatunkhoz, emlékeinkhez. Amit most bemutatunk, egy dunántúli, Somogy-megyei félig hagyományos, félig egyedi, családi recept: így készítette nagyanyám a húsvéti kalácsot, ami azóta generációról-generációra öröklődik...

Mexikói rakott brokkoli

Mexikói rakott brokkoliA téli hidegben sincs mindig kedve az embernek nehéz, kiadós ételeket enni. Ám a könnyű, ám csípős ételek is táplálóak, kiváló melegítő-hatásúak. Ajánlom minden kedves Olvasónknak a következő finom, könnyű, ám csípős receptünket!

 

Tartalom átvétel