logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

szobrászat

Communio

CommunioA Communio a vásárlás aktusáról szól, annak szentségéről és kultuszáról a fiatal kelet európai kapitalizmusokban. A Madonna arcú, tökéletes idomú lány életből ellesett mozdulattal veszi elő pénztárcáját. Alig egy éve amikor a kapitalizmust még nem törte meg saját pazarlása, üressége és erkölcstelensége, minden jel arra mutatott,  hogy ezt nemcsak lehet de szinte kötelező is így élni.

Dombormű avatás Tokajon

Szemere Bertalan, dombormű, Oláh Mátyás LászlóAugusztus 17-én, de. 9 órakor Szemere Bertalan, egykori miniszterelnökünk emlékére domborművet avatnak Tokajon, a Tokaji Ferenc Gimnázium Irodalmi Emlékparkjában. A dombormű Oláh Mátyás László szobrász alkotása. Házigazda: Ködöböcz Géza irofalomtörténész. Közreműködik Blaskó Péter színművész, Albert Gábor író. Köszöntőt mond: Mengyi Roland megyei közgyűlési elnök. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Metafizikai szakmunkás

Oláh Mátyás László, Metafizikai szakmunkás„A szobrász a metafizika szakmunkása. Hol a szobrász helye, az anyagi vagy a szellemi szférában?”  A sokáig a Moszkva téren látható szoborról olvashatjuk az alkotó, Oláh Mátyás László gondolatait.

A múlt beépíthető minőségei: Oláh Mátyás László szobrászatáról

Tradicionális esztétikai minőségek beemelésére  a kortárs művészetbe. Az alábbi írás Oláh Mátyás László szobrász gondolatait tükrözi korunk művészi lehetőségeiről, problémáiról.

Tartalom átvétel