logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

hagyomány

Házi kenyér

kenyér, házi kenyér, kovászos kenyér, rozskenyér, Augusztus 20-a alkalmából fogadják tőlünk szeretettel speciális házi receptünket! Ezt a finom, nagyon egészséges, mindenféle mesterséges adalékanyagtól mentes kenyeret bárki elkészítheti otthoni tűzhelyén is. (Sem sütőgép, sem kemence, sem semmiféle különleges berendezés, vagy speciális liszt nem szükségeltetik hozzá)! 

Élő jelképek

A Világ Győzedelmes Királynője, Albert Éva Katailn, textilművészMájus 26-án új kiállítás nyílt Pásztón Albert Éva Katalin textilművész alkotásiból. A magyarság ősi motivumait csodálhatjuk meg az iparművész hímzett munkáin. Az ismert, vagy kevésbé ismert szimbólumokat a művész saját értelmezésében, az egyetemes tudásból merítve jeleníti meg. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Élő hagyomány

fafaragás

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum idén is különleges húsvéti kiállítással várja látogatóit. Megismerhetjük a húsvét történetét, hagyományos szokásait, és valódi díszített, kézműves, vagy óriás tojásokban is gyönyörködhetünk. Neves népművészek (tojáshímző és patkoló, fafaragó, kosárfonó, csuhéfonó, mézeskalács készítő, lószőrékszer-készítő) legszebb munkáiból láthatunk válogatást, és készítésüket is megfigyelhetjük. Megtekinthető: márc. 30- április 10-ig.
 

Hagyományőrzés a divatban

Madarász MelindaMadarász Melinda ruhatervező iparművész átmentett valamit a régi idők magyar népviseleteiből a mába. Hordható, kényelmes öltözetei az egyedi, minőségi ruhatárra vágyók igényeit elégítik ki.

 

Téltemetés

busó, farsang, téltemetésFarsangi népszokások bemutatásával, maszk- és álarckészítéssel, kristálygömb jósdával, csörögefánkkal,almás rétessel, házi pálinkával és minden földi jóval várnak kicsiket és nagyokat február 19-én, 10-17 óráig a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba. Ezen a napon a múzeum honfoglalás-kori, és vadászati kiállítása is megtekinthető, kirakodóvásár, vetítések, tudáspróba várja az érdeklődőket!

Tartalom átvétel