logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

utazás

Kutyák és a nyaralás

nyaralás kutyával, kutyák és a nyaralásMit tegyünk kedvenc ebünkkel, ha nyaralni megyünk? Vigyük magunkkal, vagy adjuk kutyapanzióba? Ha visszük, miről kell gondoskodnunk, milyen körülmények között utaztassuk, ha nem, akkor kire bízzuk? Vannak kifejezetten kutyabarát úticélok, máshol azonban nem szívesen látják négylábú társunkat. Ha külföldre készülünk, kisállat útlevélről is gondoskodnunk kell.

Pozsonyi kirándulás

A pozsonyi várSokan, ha utazás kerül szóba, messzi tájakra gondolnak, megfeledkezve arról, hogy  közvetlen közelünkben is temérdek gyönyörű város és látnivaló akad. Ilyen úti célok közé sorolhatjuk Pozsonyt is, az 1993-ban létrejött Szlovákia fővárosát, a hajdani magyar királyi koronázó várost, ahol 1848-ban az első független magyar kormány is megalakult. Németek, magyarok és szlovákok kézjegyét viseli magán a város, a számtalan kulturális emlék mellett azonban érdemes időt szakítani a helyi konyha jellegzetességeire is: a haluskára vagy a sztrapacskára. Utunk során felkerestük a Duna és a Morva folyó találkozásánál fekvő gyönyörű dévényi várat is. Tartsanak velünk! 

Kína illatos kikötője

Hong KongAz egykori brit gyarmat ma szupermodern és hagyományőrző, nemzetközi, mégis eredeti kínai. Hongkong megtestesíti mindazt, amit a Távol-Keletről gondolunk. Hömpölygő tömegek az utcákon, autóbuszok zaja, kipufogógáz, ég felé törő felhőkarcolók, paloták, templomok, ugyanakkor zöldellő hegyek, parkok, folyók és tenger, kulináris élvezetek. Filléres tésztaleves és a legdrágább ételkülönlegességek. Végletes ellentéteket találunk, ha ellátogatunk ebbe a milliós nagyvárosba.

 

Toronytúrák a Városligetben

Toronytúra, Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Apostolok tornya, Kaputorony, VárosligetA Városligetben található Magyar Mezőgazdasági Múzeum március 15-én megnyitja a nagyközönség előtt új, eddig nem látogatható Kaputornyát, amelynek folytatása az Ostromfolyosó. Április 5-től pedig a régóta népszerű Apostolok tornya is várja látogatóit.

Kubai körutazás (1. rész)

KubaHavannai szivar, Cuba libre koktél, csokoládébőrű lányok – általában ez a három kép jelenik meg előttünk, ha Kubára gondolunk.  A karibi ország azonban rengeteg látnivalót rejt: gyarmati kori hangulatos városkák, hatalmas ültetvények és farmok, csábító tengerpart, vízeséssekkel tarkított hegyek, kellemes kifőzdék, piacok és múzeumok kavalkádja várja az idelátogatókat. Az ország az elmúlt tíz-tizenöt évben valóságos turistaparadicsommá vált, ám az egyik legbiztonságosabb hely maradt a térségben. A sziget bebarangolásában tartsanak velünk!

Tartalom átvétel