logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

iskola

Szerbia új sztárja az Iskolában

Bojana ŠarovićAz idei év utolsó balkán mulatságát november 15-én rendezik meg az Iskolában. Ezúttal a szerb tehetségkutató műsor ifjú sztárját, Bojana Šarović-ot és kísérőzenekarát, a szabadkai Ringeraja Bend-et ismerhetjük meg. A koncert előtt Lelbach Gyula író beszél a Bácskai katonacsaládok története című új könyvéről, majd az est a szokott Yu Partyval zárul.

Balkán Party az Iskolában

Iskola, Yu PartyFolytatódik a nagyszerű hangulatú Balkán Party sorozat, ezúttal a Hegedű utcai Iskolában. Mint ahogy azt már megszokhattuk, most is egy kulturális programmal kezdődik az est: Dr. Várady Tibor mutatja be nagyapja, Várady Imre hajdan volt magyar országgyűlési képviselő és jugoszláv szenátor naplófeljegyzés-köteteit. Majd a szabadkai Školarci zenekar muzsikál, amelyet hajnalig tartó buli követ.

Tavaszköszöntő balkán mulatság

Balkán Party 2013. április 19Április 19-én újra feledhetetlen balkán mulatság részesei lehetünk, ha ellátogatunk Budapesten a Hegedű utcai Iskolába. Az évek óta nagy népszerűségnek örvendő kulturális Balkán Party sorozat a tavaszt egy különleges fotókiállítással, Blaskó Márta dokujmentumfilmjével, karaoke versennyel, és hamisítatlan balkán táncmulatsággal ünnepli. A délvidéki terülj-terülj asztalkám ezúttal sem fog hiányozni.

Balkán Party az Iskolában

Balkán Party 2013. február 16, IskolaFebruár 16-án, szombaton ismét balkán hangulatban mulathatunk, ezúttal új helyszínen: a közelmúltban megnyitott Iskolában. Az est a farsangra való tekintettel különösen vidámnak ígérkezik. Srdan Golubovic A csapda című szerb-német-magyar film vetítésével kezdődik, majd a híres Stipan Djuric & VIZIN tamburazenekar muzsikál, majd éjféltől DJ Macsity és DJ Vučko adja a talpalávalót. Lesz balkáni gasztrosarok is: a szokásos burek és pjeszkavica mellett sonkatálak, bor -és pálinkabemutató is várja a vendégeket.

Magyar iskolában Kárpátalján

Kovács AndrásNincsenek könnyű helyzetben napjainkban a pedagógusok. Anyagilag nem ismerik el munkájukat, társadalmi megbecsülésük csökkent, pedig ma is ők a jövendő generációk tudásának, az értékek átadásának, és így egy-egy nemzet sikerességének zálogai. Kovács András mégis a tanári pályát választotta hivatásul, mégpedig Kárpátalján, ahol a tanár a magyar közösség, identitás és nyelv megőrzésének  védelmezője is.

Tartalom átvétel